Direktlänk till inlägg 2 juni 2013
Antal: ca 25 stycken
Jäsning: dubbel storlek + ca 40 minuter
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl rumsvarm lättfil
50 g margarin eller 3 msk olja
2 tsk salt
2 tsk anis, fänkål eller kummin
1 ägg
14 dl (700 g) matbrödsmjöl 4 sädesslag
Gör så här:
Rör ut den smulade jästen med lite av filen, tillsätt resten fil, salt och annan krydda, uppvispat ägg, matfett och mjöl.
Arbera degen smidig, täck över och låt jäsa till dubbel storlek.
Ta upp degen på bakbordet, arbeta den hastigt och lätt.
Rulla ut den i längder och dela i ca 25 bitar.
Rulla dessa till runda bullar, runda eller ovala.
Sätt på lätt smorda plåtar och låt jäsa ca 40 minuter tills bullarna är höga och lätta.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|