Direktlänk till inlägg 14 juni 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 citron
1 dl matlagningsyoghurt
Salt
Svartpeppar
1 kruka mynta
100 g rucola
4 plommontomater
½ röd chili
1 rödlök
4 tortillabröd
400 g halloumi
Gör så här:
Riv skalet från citronen.
Rör ner yoghurten.
Pressa ner lite av citronsaften.
Salta och peppra.
Hacka myntan, skär rucolan och tomaterna i mindre bitar.
Finhacka chilin och rödlöken.
Lägg ut bröden på plastfolie.
Fördela myntan, rucola, tomat, chili och lök på bröden.
Skiva halloumin och fräs hastigt på hög värme tills den blir gyllenbrun.
Fördela i bröden.
Toppa med yoghurtkrämen.
Vik ihop wrappen.
Linda in i plastfolie eller hushållspapper.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|