Direktlänk till inlägg 16 juni 2013
Ugn: 200-225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Bottnar:
150 g sötmandel
1 3/4 dl strösocker
6 äggvitor
Kräm:
5 äggulor
1 dl socker
1 dl tunn grädde
2 tsk potatismjöl
150 g osaltat smör
Rivet skal av 1 apelsin
1-2 dl tjock grädde
Praliné:
50 g sötmandel
1 dl socker
Gör så här:
Skålla och mal mandeln och blanda med socker och äggvitor vispade till styvt skum.
Grädda tre runda bottnar i mycket välsmord pannkakkslagg eller på välsmorda plåtat, ca 21 cm i diameter, i 200-225 grader ca 15 minuter.
Lossna bottnarna genast och låt dem kallna på plant underlag.
Blanda gulor, socker, grädde och potatismjöl till krämen och låt den sjuda upp under vispning tills den tjocknar.
Vispa den kall och tillsätt mjukrört smör i klickar, apelsinskal och ca hälften av pralinén mald på mandelkvarn.
Blanda i uppvispad tjock grädde strax innan tårtan läggs ihop.
Till pralinén får sockret smälta under omrörning i stekpanna tills det är fint brunt.
Blanda i skållad mandel och häll upp massan genast att stelna på oljad plåt.
Lägg ihop bottnarna med 2/3 av krämen, bred resten över och garnera med fint hackad praliné.
Kyl tårtan ordentligt - gärna i frys - före serveringen.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|