Direktlänk till inlägg 21 juni 2013
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
3 gelatinblad
1 ask 5-minuters sill (420 g)
2½ dl mellangrädde
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk senap
½ dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
3 dl gräddfil
Garnering:
8 rädisor
Gör så här:
Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
Låt sillen rinna av och grovhacka den.
Koka upp grädden i en kastrull.
Ta den från värmen.
Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.
Låg det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil.
Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas, á 1 dl.
Låt dem stelna i kylen till nästa dag.
Lägg en rädisa i varje pannacotta och servera ur formarna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|