Direktlänk till inlägg 26 juni 2013
Antal: 4 buffeportioner
Ingredienser:
1-2 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
4 nektariner
ca 70 g småbladsmix
125 g hallon
2 mozzarella (á 125 g)
Örter, tex gräslök, mynta och dragon
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 stor lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
1 schalottenlök, finhackad
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
Smula sönder brödet smått och stek det knaprigt i olja i en stekpanna.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt.
Skär bitar av nektrinerna runt dess kärna och grilla bitarna till fin färg.
Fördela sallad, nektariner, hallon och mozzarella, bruten i mindre bitar, på ett fat och skeda över dressingen.
Toppa med brödsmulorna och örter.
Salta och peppra.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|