Direktlänk till inlägg 27 juni 2013
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor, krossade
1 röd spansk chili
2 msk olivolja
2 msk farinsocker
½ dl mörk soja
½ dl ketchup
1 vitlöksklyfta, pressad
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
1 dl chilisås av ketchuptyp
2 msk chipotlepasta
½ tsk piri pirisås eller 2-3 torkad hela, smulade piri piri
1 tsk rökt, finmalet paprikapulver
Gör så här:
Skala och hacka löken fint, finhacka vitlöken och kärna ur chilin och finhacka den.
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i en stekpanna.
Tillsätt farinsocker, soja, ketchup, vitlök och smaksätt med salt och peppar.
Låt koka upp och sedan sjuda ett par minuter.
Mixa med en mixerstav.
Tillsätt chilisåsen, chipotlepastan, piri pirin och det rökta paprikapulvret.
Den här heta såsen passar bra till mörkt kött och kyckling.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|