Direktlänk till inlägg 1 mars 2014
Ingredienser:
250 g gul lök, (2-3 stycken)
1 grön slanggurka
1 röd paprika
3 äpplen, syrliga
Lagen:
3 dl vatten
1 dl ättika, 24%
1½ dl socker
1 tsk salt
2 tsk gula senapsfrön
Ev 1 förpackning natriumbensoat
Gör så här:
Ansa och skölj grönsakerna och frukterna väl.
Skär allt i små fina tärningar, eller finfördela i matberedare.
Blanda lagen och koka upp.
Lägg i frukt- och grönsaksblandningen och låt koka utan lock ca 10 minuter eller tills blandningen är mjuk och lagen är simmig.
Blanda ev. i natriumbensoat för bättre hållbarhet.
Häll mixen på små glasburkar och sätt på lock genast.
Gott till korv, stekt kött, stekt och friterad fisk, smaksättning av dressing och dipsås.
Förvaras kallt.
Färdig att ätas efter 1 vecka.
Hållbarhet, minst 6 månader.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|