Direktlänk till inlägg 1 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 schalottenlökar
½ dl olivolja
3 dl risottoris, t.ex aborio
2 dl torrt vin
8-10 dl god höns- eller grönsaksbuljong
250 g färsk grön sparris
1½ dl riven parmesanost
Salt
Nymalen peppar
Några droppar tryffelolja
Ev tryffel att hyvla över
Gör så här:
Hacka löken fint och stek den glansig och mjuk i olivolja.
Tillsätt riset, rör om och låt det fräsa med några minuter.
Häll på vinet och låt det koka in.
Tillsätt varm buljong i omgångar, 1-2 dl i taget, efterhand som den kokar in.
Rör om ofta och låt puttra tills risotton är krämig och lätt al dente, det tar ca 20 minuter.
Lägg ner sparrisen i en kastrull med kokande, lättsaltat vatten.
Låt koka upp och skölj sedan sparrisen i kallt vatten. Skär den i ca 3 cm långa, sneda bitar.
Rör ner parmesanosten i risotton och låt den smälta ihop med riset.
Smaka av med salt, peppar och några droppar tryffelolja.
Blanda ner sparrisen och låt den bli varm.
Hyvla en gnutta tryffel över vid serveringen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|