Direktlänk till inlägg 7 mars 2014
Antal: 10-12 portioner
Ingredienser:
75 g smält smör
Ca 200 g smulad kavring
5-7 blötlagda gelatinblad
1 burk matjesfiléer + lite spad
1 knippe hackad gräslök
2 dl vispgrädde
4 dl gräddfil
1 krm svartpeppar
1 msk riven pepparrot
Garnering:
Finhackad rödlök
Finhackad gräslök
Stenbitsrom
Limeskivor
Gör så här:
Blanda smör och kavringsskivor i en matberedare.
Tryck ut massan i plastfolieklädd form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Finhacka sillfiléerna.
Vispa grädden till hårt skum.
Blanda grädde, gräddfil, sill, gräslök, pepparrot och svartpeppar väl.
Smaka av med lite sillspad.
Krama ur gelatinet och smält det på svag värme.
Häll det i gräddsmeten under omrörning och häll blandningen i formen.
Ställ kallt att stelna i minst 4-5 timmar.
Ta ur "tårta" ur formen, låt eventuellt botten vara kvar.
Garnera som ni vill.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|