Direktlänk till inlägg 18 mars 2014
Antal: 4-5 portioner
Ingredienser:
1½ påse katrinplommon
2-3 msk florsocker
75-80 g sötmandel
Fromage:
5 blad gelatin
1 stort ägg
3/4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vispgrädde
Garnering:
2½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 msk kakao
50 g mörk chokladkaka
Gör så här:
Lägg plommonen i skål eller burk och slå på så mycket kokande vatten att det täcker frukten.
Täck och låt stå till nästa dag.
Skålla, skala och hacka grovt.
Lägg plommonen på serveringsfatet, forma dem till en lätt oval och strö över mandeln.
Blötlägg gelatinbladen enligt anvisning.
Vispa ägget luftigt med socker och vaniljsocker.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite het grädde, låt svalna.
Vispa ner gelatinet i äggsmeten blanda väl och rör ner den till skum vispade grädden.
Ställ skålen svalt tills smeten börjar stelna och bred den i tjockt, slätt lager över plommonen.
Ställ kallt.
Vispa grädde och socker, täck fromagen, sikta över kakao och toppa med grovriven choklad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|