Direktlänk till inlägg 21 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g blandfärs
2½ msk ströbröd
1 dl mjölk
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
½ kruka basilika
Salt
Peppar
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl grönsaksbuljong
Salt
En nypa chilipeppar
Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt svälla ca 10 minuter.
Hacka under tiden löken och basilikan.
Rör samman färs, ströbrödsblandning, lök, pressad vitlök, basilika, salt och peppar.
Forma till bollar, lite större än köttbullar.
Hacka löken till tomatsåsen.
Fräs smör tillsammans med 1 skivad vitlöksklyfta.
Fyll på med krossade tomater, buljong, salt och chilipeppar.
Lägg ner basilikabollarna och låt det sjuda 15-20 minuter.
Servera med pasta till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|