Direktlänk till inlägg 29 mars 2014
Antal: 6-8 personer
Ugn: 150 grader
Ingredienser:
Ca 1½ kg lammstek
2 msk flytande honung
1 skivade citron
1 kvist färsk rosmarin
Marinad:
Skal och saft av 1 citron
2 hackade vitlöksklyftor
2 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här:
Lägg steken i en tät plastpåse.
Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll i plastpåsen.
Blanda runt och lägg in i kylen minst ett par timmar, gärna ett dygn.
Vänd någon gång.
Sätt ugnen på 150 grader.
Ta steken ur plastpåsen och lägg på ett ugnsfast fat.
Ringla över honung och täck steken med citronskivor och färsk rosmarin.
Sätt in i ugnens nedre del och stick in en stektermometer där steken är som tjockast.
Stek tills innertemperaturen är 65 grader.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|