Direktlänk till inlägg 29 mars 2014
Antal: 6-8 personer
Ugn: 150 grader
Ingredienser:
Ca 1½ kg lammstek
2 msk flytande honung
1 skivade citron
1 kvist färsk rosmarin
Marinad:
Skal och saft av 1 citron
2 hackade vitlöksklyftor
2 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här:
Lägg steken i en tät plastpåse.
Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll i plastpåsen.
Blanda runt och lägg in i kylen minst ett par timmar, gärna ett dygn.
Vänd någon gång.
Sätt ugnen på 150 grader.
Ta steken ur plastpåsen och lägg på ett ugnsfast fat.
Ringla över honung och täck steken med citronskivor och färsk rosmarin.
Sätt in i ugnens nedre del och stick in en stektermometer där steken är som tjockast.
Stek tills innertemperaturen är 65 grader.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|