Direktlänk till inlägg 17 april 2014
Ingredienser:
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
2 dl strösocker
0,5 tsk ättika
Garnering:
Frystorkade bär
Gör så här:
Blanda vispgrädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
Skrapa ur vaniljstången i blandningen och låt även stången koka med.
Koka upp och låt koka på svag värme till 125 grader, det tar 25-30 minuter i en stor kastrull.
Rör då och då.
Häll upp kolasmeten i en liten bakpappersklädd form, ca 20x30 cm.
Strössla på frystorkade bär.
Låt svalna i rumstemperatur.
Skär kolan i bitar med en rak och stadig kniv.
Förvara i rumstemperatur inslaget individuellt i cellofanplast eller i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager.
Ingredienser: 500 g rabarber3 dl vatten1-1,5 dl strösockercitronskal, rivet3-3,5 msk potatismjöl Servering:mjölkknäckebröd Gör så här: Skär ner rabarbern i små bitar. Häll ner i en stor, tjockbottnad kastrull.Tillsätt vatten, strösocker och c...
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 500 g krossat bovete 3 dl kokos 2 dl solroskärnor 1½ dl linfrön 2 dl pumpafrön 200 g blandade nötter, tex hasselnötter och mandlar ½ dl rapsolja 1 dl vatten ½ dl flytande honung 1...
Antal: 4 portioner Ingredienser:1 gurka i bitar 2 avokado i bitar 1 gul lök i bitar 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 msk hackad koriander En gnutta chilipasta 2 dl mellangrädde Kesella 2 msk hackad gräslök Gör så här...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 10-12 färska lasagneplattor600 g blandfärssmör, att steka i1 gul lök, riven2 klyftor vitlök 400 g krossade tomater (eller passerade tomater)0,5 dl chilisåssaltpepparolivolja, till formen3 dl mozzarellaost, riv...
Måndag: Helstekt falukorv, favoritpastan och vitkålssallad. Skär korven nästan rakt igenom på längden. Bred skåran med senap och lägg ett lager Bostongurka blandad med finhackad äpple. Fruktkompott. Tisdag: Spenatsoppa på både lät...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|