Direktlänk till inlägg 15 juni 2014
Antal: 4-6 portioner
Ugn: 165 grader, ca 7 minuter
Ingredienser:
Hallonmousse:
½ dl Kesella
1/4 dl Philadelphia
1½ dl Vispgrädde 40%
½ dl Strösocker
1,25 dl Hallonpuré
1½ st Gelatinblad
Mandelsmulor:
40 g Smör
3 msk Mörkt Muscovadorörsocker
½ dl Mandelmjöl
0,75 dl Mjöl
1 st liten nypa salt
1 ask Färska hallon
Gör så här:
Hallonmousse:
Vispa Kesella, Philadelphia och Florsocker.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Värm Hallonpurén och smält i gelatinet.
Blanda sedan purén med ostblandningen.
Avsluta med att blanda ner den lättvispade grädden.
Mandelsmulor:
Skär smöret i bitar blanda sedan alltsammans i en Kitchen aid.
Blanda det så länge så att det börjar bildas små klumpar.
Baka på ett bakplåtspapper ca 7 min på 165 grader dem ska få gyllenbrunfärg.
Montering:
Ta ett glas och börja med att spritsa i hallonmousse, fyll sedan på med mandelsmulor följt av färska hallon upprepa detta till glaset är fyllt ända upp avsluta med att pudra florsocker på toppen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|