Direktlänk till inlägg 13 juli 2014
Ingredienser:
4 hg malet oxkött
2 hg malen kokt potatis
2 msk mjöl
Salt
Vitpeppar
1½ dl grädde
Till stekning och garnityr:
1 msk mjöl
2 msk smör
1-1½ hg rökt fläsk
3 kokta ägg, (8 á 9 minuter)
2 dl efterbuljong
Gör så här:
Av kött, potatis, mjöl och grädde göres en färs, som avsmakas med kryddor.
Färsen formas till avlånga biffar som på båda sidor överhackas med en knivvrygg samt lätt doftas med mjöl.
Biffarna stekas i drygt hälfen av smöret och uppläggas.
Fläsket skäres i små tärningar, som fräsas i resten av smöret varpå de fördelas på biffarna.
På varje biff lägges en ägghalva med den skurna sidan nedåt.
Panna urvispas med buljongen, som hälles över biffarna.
Ingredienser: 5 cl gin3 cl citronsaft2 cl kanelsocker (hälften kanel, hälften socker)3 cl äppelmust1 äggvita Gör så här: Skaka först utan, sedan med is innan du silar upp drinken överis i ett lågt glas.Garnera med några stänk angostura i sk...
Antal: 4 drinkar Ingredienser: 6 dl rosévin1 l frysta jordgubbar4 msk rörsocker2 limefrukter (saft av) Servering:färska jordgubbar Gör så här: Mixa allt i en blender. Servera i kylda vinglas med sugrör. Garnera med jordgubbe....
Antal: 20 bitar Ugn: 200 grader, ca 18 minuter + ca 10 minuter Ingredienser: Botten: 200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl4 ägg Kokostosca:75 g smör1 dl ljus sirap1,5 dl strösocker1,5 dl vispgrädde...
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|