Alla inlägg under juni 2014
Antal: 12 bitar
Ugn: 175 grader, 35 minuter
Ingredienser:
200 g morötter
200 g mandel
1 citron
4 ägg
1 krm salt
1 ½ dl Rörsocker Strö Fairtrade
1 3/4 dl vetemjöl
Matfett till formen
Kräm:
200 g Philadelphia cheese naturell
½ dl Råsocker Flor Fairtrade
2 tsk Vaniljsocker Fairtrade
2 tsk färskpressad citronsaft
Garnering:
Jordgubbar
Gör så här:
Skala och riv morötterna.
Mal mandeln.
Tvätta citronen noga och riv skalet fint.
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa vitorna fasta tillsammans med saltet.
Vispa gulorna och sockret ljust och luftigt.
Blanda den malda mandeln med mjölet och vänd ner i smeten.
Rör i morötterna.
Vänd i äggvitan.
Häll upp smeten i en smord springform, cirka 24 centimeter i diameter.
Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter i 175°.
Låt svalna på galler.
Rör samman ingredienserna till krämen.
Bred krämen ovanpå den avsvalnade kakan.
Skölj jordgubbarna och torka dem på hushållspapper.
Garnera med jorgubbar.
Antal: 4-6 portioner
Ugn: 165 grader, ca 7 minuter
Ingredienser:
Hallonmousse:
½ dl Kesella
1/4 dl Philadelphia
1½ dl Vispgrädde 40%
½ dl Strösocker
1,25 dl Hallonpuré
1½ st Gelatinblad
Mandelsmulor:
40 g Smör
3 msk Mörkt Muscovadorörsocker
½ dl Mandelmjöl
0,75 dl Mjöl
1 st liten nypa salt
1 ask Färska hallon
Gör så här:
Hallonmousse:
Vispa Kesella, Philadelphia och Florsocker.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Värm Hallonpurén och smält i gelatinet.
Blanda sedan purén med ostblandningen.
Avsluta med att blanda ner den lättvispade grädden.
Mandelsmulor:
Skär smöret i bitar blanda sedan alltsammans i en Kitchen aid.
Blanda det så länge så att det börjar bildas små klumpar.
Baka på ett bakplåtspapper ca 7 min på 165 grader dem ska få gyllenbrunfärg.
Montering:
Ta ett glas och börja med att spritsa i hallonmousse, fyll sedan på med mandelsmulor följt av färska hallon upprepa detta till glaset är fyllt ända upp avsluta med att pudra florsocker på toppen.
Jäsning: 25 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
Gör så här:
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.
Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.
Ugn: 175 grader, 6-7 minuter
Ingredienser:
100 g smör eller margarin
3 dl havregryn
1 st ägg
1½ dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Smält fettet och rör ner grynen i det heta fettet.Ingredienser:
1 liter rabarber i bitar
3 gula lökar i tärningar
2½ dl vitvinsvinäger
2½ dl Ljust Muscovadorörsocker
2½ dl Strösocker
1 paket passerade tomater
2 tsk salt
1 tsk mald kanel
1 msk mald ingefära
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en gryta.
Sjud i cirka 1 timme eller tills det tjocknat.
Låt kallna.
Häll upp på burk eller flaska.
Förvara i kylskåp.
Gott till grillat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|