Alla inlägg under juni 2014

Av Maria - 10 juni 2014 09:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 190 grader, 8 minuter


Ingredienser:

140 g Quorn Grillade Skurna Filéer1 stort pitabröd, skuret i bitar
200 g bondbönor, skalade
100 g rödkål, strimlad
½ gurka, delad i bitar
12 körsbärstomater, delade i halvor
80 g vattenkrasse
100 g fetaost, smulad


Dressing:
2 tsk kumminfrön
1 näve myntablad, grovhackade
6 msk extra virigin olivolja
3 msk balsamvinäger
½ tsk socker
¼ tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar


Gör så här:

Värm ugnen till 190 °C.

Lägg pitabrödsbitarna på en ugnsplåt och grädda i 8 minuter tills pitabrödet är knaprigt.

Ta ut pitabrödet ur ugnen och låt det svalna.
Blanda Quorn Grillade Skurna Filéer i en stor skål med bondbönor, rödkål, gurka och körsbärstomater.


Dressingen:

Rosta kumminfrön i en torr stekpanna på medelhög värme i ca 30 sekunder.

Krossa dem därefter i en mortel.

Lägg de krossade kumminfröna och de återstående ingredienserna till dressingen i en liten burk med lock och skaka i ungefär 30 sekunder.

Smaksätt med salt och svartpeppar.

Ringla dressingen över den färdiga salladen och blanda.
Servera genom att lägga vattenkrasse på en tallrik, lägg på salladen med dressing och strö över den smulade fetaosten och pitabrödskrutongerna.

10

Av Maria - 9 juni 2014 15:00

9

Av Maria - 9 juni 2014 14:45

8

Av Maria - 9 juni 2014 14:45

7

Av Maria - 9 juni 2014 14:45

6

Av Maria - 9 juni 2014 14:45

Av Maria - 8 juni 2014 19:30

Antal: 6 personer


Ingredienser:

1 kg märgpipa

½ kg kalvbringa

1 höns

4 liter buljong

1 tsk salt

1 morot

1 liten palsternacka


Gör så här:

Hönset ansas på vanligt sätt och brynes på stark eld, men får ej genomsteka.

Ox- och kalvköttet tvättas med en duk doppad i kallt vatten och styckas i små bitar.

Det lägges därefter jämte hönset i den kalla buljongen, får långsamt koka upp, skummas och saltas, varefter de ansade rotsakerna läggas i.

Buljongen får sedan sakta koka 4-5 timmar och klaras därefter på vanligt sätt.


Till consommé serveras pastejer, vindböjtlar, makaroni eller vermiceller.

Av Maria - 8 juni 2014 15:00

Ingredienser:

½ kg räkor med skal

2 medelstora tomater

3 (eller flera) skalade och mosade vitlöksklyftor

½ dl torrt vitvin

olja till stekning

 

Gör så här:

Skala räkorna. Kärna ur och skala tomaterna, som finhackas.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn först vitlöken - akta så att den inte bränns!
Tillsätt räkor och låt puttra en stund. De ska knappt ta färg. I med tomaterna och slå efterhand i vitvinet. Koka ihop det hela.
Krydda med salt, peppar, paprikapulver och gärna lite chilipulver.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards