Alla inlägg under juni 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 190 grader, 8 minuter
Ingredienser:
140 g Quorn Grillade Skurna Filéer1 stort pitabröd, skuret i bitar
200 g bondbönor, skalade
100 g rödkål, strimlad
½ gurka, delad i bitar
12 körsbärstomater, delade i halvor
80 g vattenkrasse
100 g fetaost, smulad
Dressing:
2 tsk kumminfrön
1 näve myntablad, grovhackade
6 msk extra virigin olivolja
3 msk balsamvinäger
½ tsk socker
¼ tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 190 °C.
Lägg pitabrödsbitarna på en ugnsplåt och grädda i 8 minuter tills pitabrödet är knaprigt.
Ta ut pitabrödet ur ugnen och låt det svalna.
Blanda Quorn Grillade Skurna Filéer i en stor skål med bondbönor, rödkål, gurka och körsbärstomater.
Dressingen:
Rosta kumminfrön i en torr stekpanna på medelhög värme i ca 30 sekunder.
Krossa dem därefter i en mortel.
Lägg de krossade kumminfröna och de återstående ingredienserna till dressingen i en liten burk med lock och skaka i ungefär 30 sekunder.
Smaksätt med salt och svartpeppar.
Ringla dressingen över den färdiga salladen och blanda.
Servera genom att lägga vattenkrasse på en tallrik, lägg på salladen med dressing och strö över den smulade fetaosten och pitabrödskrutongerna.
Antal: 6 personer
Ingredienser:
1 kg märgpipa
½ kg kalvbringa
1 höns
4 liter buljong
1 tsk salt
1 morot
1 liten palsternacka
Gör så här:
Hönset ansas på vanligt sätt och brynes på stark eld, men får ej genomsteka.
Ox- och kalvköttet tvättas med en duk doppad i kallt vatten och styckas i små bitar.
Det lägges därefter jämte hönset i den kalla buljongen, får långsamt koka upp, skummas och saltas, varefter de ansade rotsakerna läggas i.
Buljongen får sedan sakta koka 4-5 timmar och klaras därefter på vanligt sätt.
Till consommé serveras pastejer, vindböjtlar, makaroni eller vermiceller.
Ingredienser:
½ kg räkor med skal
2 medelstora tomater
3 (eller flera) skalade och mosade vitlöksklyftor
½ dl torrt vitvin
olja till stekning
Gör så här:
Skala räkorna. Kärna ur och skala tomaterna, som finhackas.Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|