Alla inlägg under juni 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 äggulor
3/4 dl Ekologiskt Rörsocker
1 dl Marsalavin eller annat sött vin
frukt eller bär
Gör så här:
Börja med att göra i ordning fyra snygga glas med frukt och/eller bär.
Lägg gulor och socker i en skål och vispa till en pösig smet.
Koka upp vatten i en gryta och sätt ner skålen med äggsmeten i denna.
Häll vinet i smeten och vispa tills det blir en fast och formbar smet.
Fördela zabaglionen över frukten/bären.
Servera genast.
Ingredienser:
3 msk rörsocker
2 msk flingsalt
2 msk riven mörk choklad
3 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
3 msk mald kummin
2 msk chilipulver
1 msk mald svartpeppar
Gör så här:
Blanda samman samtliga ingredienser i en burk.Antal: ca 20-30 bitar
Ugn: 180 grader, 10-13 minuter + 15 minuter
Ingredienser:
Botten:
220 g smör
1 dl Strösocker
3½ dl vetemjöl
1 äggula
skal av en 1/2 citron, gärna obesprutad
Fyllning:
150 g blåbärssaft (300 g frysta blåbär)
225 g Finkoringt Strösocker
½ dl vetemjöl
4 ägg
saften av 1/2 citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 °C.
Skölj och riv citronskalet.
Blanda samman alla ingredienserna till botten och kör till en deg.
Smörj en rektangulär form cirka 24x30 cm och klä den med bakplåtspapper.
Platta ut degen i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 10-13 minuter.
Låt svalna något.
Tryck under tiden ut saften ur de tinade blåbären genom en sil så att du endast har blåbärssaften kvar. Blanda i citronsaften.
Blanda socker och vetemjöl i en bunke.
Vispa i äggen och häll till sist i blåbärssaften och vispa till en slät fyllning.
Häll fyllningen över bottnen och grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter.
Låt svalna och skär sedan upp kakan i mindre bitar och pudra gärna på lite florsocker.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl helt bovete
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g morot
200 g palsternacka
100 g rotselleri
1 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 msk smör
1 msk torkad oregano
½ tsk salt
70 g rucola eller babyspenat
Gör så här:
Skölj bovetet i kallt vatten.
Koka upp vatten och buljongtärning, tillsätt bovetet och koka ca 10 minuter på låg värme.
Stäng av spisen och låt dra under lock ytterligare 10 minuter.
Skala och hacka rotfrukterna fint.
Skala och hacka vitlöken.
Hetta upp smör och olja i en panna.
Stek rotfrukterna med vitlök, oregano och salt 5-10 minuter, de ska vara mjuka med gärna ha lite tuggmotstånd.
Blanda bovete med rotfrukter i en skål.
Vänd ner rucola eller babyspenat.
Ingredienser:
150 g bacon
½ dl risgryn
1-2 morötter
1 vitkålsklyfta
1-2 purjolökar
2 potatisar
1 1/4 l vatten
1 buljongtärning
½ tsk mejram eller oregano
1 pressad vitlöksklyfta
Klippt persilja
Riven ost
Gör så här:
Skär baconet i tärningar.
Fräs det tillsammans med riset i en gryta eller kastrull.
Ansa grönsakerna och skär dem i strimlor eller tärningar.
Lägg grönsakerna i grytan och tillsätt vatten, buljongtärning och kryddor.
Koka soppan 20-25 minuter tills ris och grönsaker är lagom mjuka.
Smaka av och strö över persilja.
Servera med riven ost.
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 hel kyckling (gärna ekologisk eller majskyckling)
2-3 starka korvar, typ chorizo
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
½ gul squash
½ grön squash
½ röd paprika
½ gul paprika
2 morötter
15 kalamataoliver
4 dl kokt hel dinkel eller råris (ca 2 dl okokt)
1 knippa färsk citrontimjan
1 kvist rosmarin
½ dl olivolja
½ dl balsamvinäger eller balsamsirap
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.Tips!
Gör ditt eget mandelmjöl genom att mixa sötmandel till fint mjöl, med eller utan det bruna tunna skalet.
Behåller du skalet på får du ett mer näringsrikt mjöl.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|