Alla inlägg under juni 2014

Av Maria - 5 juni 2014 12:15

Antal: 2 portioner


Ingredienser:

2 skivor grovt bröd

2 kvisttomater

1 pkt (125 g) mozzarellaost

1 dl frysta gröna ärter

2 msk olivolja

Flingsalt

Svartpeppar


Ärtpesto:

2 dl frysta gröna ärtor

1 dl hasselnötter eller skållad mandel

½ dl olivolja

1 liten vitlöksklyfta

Citronsaft

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

Peston:
Lägg i alla ingredienser till peston i en mixer och kör i någon minut.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Lägg brödskivorna på två tallrikar.
Skär tomaterna och lägg på brödet.
Dela mozzarellan och lägg på tomaterna.
Lägg på en klick ärtpesto och strö på flingsalt och nymalen svartpeppar.

Av Maria - 5 juni 2014 08:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Kebabspett:

6 Quorn Vegan Korv, skurna i 3 delar diagonalt
8 snackpaprikor, blandade färger, skurna i fyra delar
2 squash, skurna i ca 2,5 cm tjocka skivor


Marinad:
1 apelsin, saft och skal
1 lime, saft och skal
2 msk raps- eller olivolja
2 msk färsk mynta, hackad


Sallad:

100 g ruccola
1 apelsin, skalad och delad
150 g kokta rödbetor, skurna i tunna skivor
25 g rostade pinjenötter
4 grillspett av metall eller trä (om träspett, blötlägg i vatten i 2–3 minuter före användning så att de inte börjar brinna)


Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till marinaden och spara 2 msk till salladsdressing.
Häll den återstående marinaden över korven och marinera den i 30 minuter eller över natten i kylskåp.
Trä spetten med Quorn Vegan Korv varvat med paprika och squash.

Pensla kebaben med marinaden den marinerat i och grilla i 10–12 minuter (enligt instruktionerna på förpackningen), vänd dem ofta.
Blanda salladsingredienserna och rör ner dressingen.

Av Maria - 4 juni 2014 19:15

Skållning gör att brödet blir saftigare. Du gör i princip en gröt genom att hälla i kokande vatten över mjöl eller en mjölblandning som ett första steg innan du börjar baka.


Här ska ingen hävningsmedel (tex bakpulver, jäst, surdeg, bikarbonat och hjorthornssalt) vara med, och skållningen blandas i degen först när den svalnat till rumstemperatur.


Skållning passar bra framför allt till bröd som man vill ge en längre hållbarhet eller om man vill använda hela korn.

Bakat · Tips
Av Maria - 4 juni 2014 16:30

Ingredienser:

2 msk  socker (ej nödvändigt)
½  gul lök, grovhackad
1  morot, grovhackad
2 dl  rödvin
1 dl  hemgjord kalvfond(eller utspädd från flaska)
1 dl  vatten
1 tsk  citronsaft eller -zest
1 msk  smör

 

Gör så här:


Smält sockret i en tjockbottnad kastrull till en ljus karamell. 
Tillsätt lök och morot och låt mjukstekas. 
Häll i rödvin, kalvfond och vatten och låt såsen koka ihop till simmig konsistens och cirka två tredjedelar återstår. 
Sila såsen och smaka av med citronsaft eller -zest. 
Blanka såsen med en klick smör. 

Av Maria - 4 juni 2014 14:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

½ vitkålshuvud

1 grönt äpple

1 morot

4 msk äkta majonnäs

1 dl créme fraiche

2 msk osötad senap

½ tsk salt

1 krm peppar


Gör så här:

Strimla vitkålen med en osthyvel.

Tärna äpplet.

Skala och strimla moroten.

Blanda majonnäs, créme fraiche och senap i en stor skål.

Lägg i vitkål, äpple och morot.

Rör om, salta och peppra.

Av Maria - 4 juni 2014 12:45

Antal: 10 portioner


Ingredienser:

4 dl gin
2 dl blå curaçao
6 dl kokosmjölk
is
 
Gör så här:
Blanda sprit, kokosmjölk och is.
Använd gärna en blender, mixer eller matberedare för att slå sönder fettet i kokosmjölken.
Det går också skaka drinken men kan vara svårt vid större mängder.
 
Servera genast, får drinken stå så skiktar den sig.
Av Maria - 4 juni 2014 12:00

Ingredienser:

½ dl farinsocker

2 msk flingsalt

1 msk chiliflakes

2 msk torkad timjan

1 msk senapspulver

2 msk paprikapulver


Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser i en skål.
Gnid in köttet tex revben som skall grillas med rubben och låt vila i kylskåp i minst 4-6 timmar.

Av Maria - 3 juni 2014 19:00

Antal: 1 ugnsplåt

Ugn: 175 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:

6 ägg

1 tsk bakpulver

1 dl vispgrädde

150 g färskost

2 dl riven mild ost


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Separera äggvitorna från gulorna i separata bunkar.

Vispa vitorna tillsammans med bakpulvret tills det blir ett hårt skum.

Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ut.

Vispa sedan äggulorna tillsammans med vispgrädden och färskosten tills det blir en jämn och fin smet.

Vänd försiktigt ner äggulesmeten i äggvitesmeten med hjälp av en slickepott.

Vänd ner den rivna osten.

Smeten ska förbli luftig.

Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

Bakat · LCHF

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards