Alla inlägg under juni 2014
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
2 skivor grovt bröd
2 kvisttomater
1 pkt (125 g) mozzarellaost
1 dl frysta gröna ärter
2 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Ärtpesto:
2 dl frysta gröna ärtor
1 dl hasselnötter eller skållad mandel
½ dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Peston:Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Kebabspett:
6 Quorn Vegan Korv, skurna i 3 delar diagonalt
8 snackpaprikor, blandade färger, skurna i fyra delar
2 squash, skurna i ca 2,5 cm tjocka skivor
Marinad:
1 apelsin, saft och skal
1 lime, saft och skal
2 msk raps- eller olivolja
2 msk färsk mynta, hackad
Sallad:
100 g ruccola
1 apelsin, skalad och delad
150 g kokta rödbetor, skurna i tunna skivor
25 g rostade pinjenötter
4 grillspett av metall eller trä (om träspett, blötlägg i vatten i 2–3 minuter före användning så att de inte börjar brinna)
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till marinaden och spara 2 msk till salladsdressing.
Häll den återstående marinaden över korven och marinera den i 30 minuter eller över natten i kylskåp.
Trä spetten med Quorn Vegan Korv varvat med paprika och squash.
Pensla kebaben med marinaden den marinerat i och grilla i 10–12 minuter (enligt instruktionerna på förpackningen), vänd dem ofta.
Blanda salladsingredienserna och rör ner dressingen.
Skållning gör att brödet blir saftigare. Du gör i princip en gröt genom att hälla i kokande vatten över mjöl eller en mjölblandning som ett första steg innan du börjar baka.
Här ska ingen hävningsmedel (tex bakpulver, jäst, surdeg, bikarbonat och hjorthornssalt) vara med, och skållningen blandas i degen först när den svalnat till rumstemperatur.
Skållning passar bra framför allt till bröd som man vill ge en längre hållbarhet eller om man vill använda hela korn.
Ingredienser:
2 msk socker (ej nödvändigt)
½ gul lök, grovhackad
1 morot, grovhackad
2 dl rödvin
1 dl hemgjord kalvfond(eller utspädd från flaska)
1 dl vatten
1 tsk citronsaft eller -zest
1 msk smör
Gör så här:
Smält sockret i en tjockbottnad kastrull till en ljus karamell.
Tillsätt lök och morot och låt mjukstekas.
Häll i rödvin, kalvfond och vatten och låt såsen koka ihop till simmig konsistens och cirka två tredjedelar återstår.
Sila såsen och smaka av med citronsaft eller -zest.
Blanka såsen med en klick smör.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ vitkålshuvud
1 grönt äpple
1 morot
4 msk äkta majonnäs
1 dl créme fraiche
2 msk osötad senap
½ tsk salt
1 krm peppar
Gör så här:
Strimla vitkålen med en osthyvel.
Tärna äpplet.
Skala och strimla moroten.
Blanda majonnäs, créme fraiche och senap i en stor skål.
Lägg i vitkål, äpple och morot.
Rör om, salta och peppra.
Antal: 10 portioner
Ingredienser:
Ingredienser:
½ dl farinsocker
2 msk flingsalt
1 msk chiliflakes
2 msk torkad timjan
1 msk senapspulver
2 msk paprikapulver
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en skål.Antal: 1 ugnsplåt
Ugn: 175 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
6 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
150 g färskost
2 dl riven mild ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Separera äggvitorna från gulorna i separata bunkar.
Vispa vitorna tillsammans med bakpulvret tills det blir ett hårt skum.
Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ut.
Vispa sedan äggulorna tillsammans med vispgrädden och färskosten tills det blir en jämn och fin smet.
Vänd försiktigt ner äggulesmeten i äggvitesmeten med hjälp av en slickepott.
Vänd ner den rivna osten.
Smeten ska förbli luftig.
Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|