Alla inlägg under juni 2014
Antal: 1 portion
Ingredienser:
2-4 kokta ägg
1 dl inglagd smaksatt sill
Gör så här:
Koka äggen och servera med sill.
Använd t.ex skärgårdsill eller löksill.
Ta inte så mycket av lagen för den innehåller ganska mycket socker.
Antal: till ca 1½ kg oxkött
Ingredienser:
½ dl farinsocker
½ dl whisky
½ dl kinesisk soja
½ dl dijonsenap
½ dl finhackad salladslök
1 tsk salt
½ tsk mald svartpeppar
Gör så här:
Mängd: 2½ dl
Ingredienser:
1 ägg
2 tsk pressad lime
1½ krm salt
1 krm vitpeppar
1 tsk dijonsenap
2 dl (170 g) matolja
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Mät upp ägg, pressad limesaft, salt, vitpeppar, dijonsenap, matolja i en smal och avlång bunke
(brukar följa med handmixern).
Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt dem också.
Låt gärna detta stå framme en stund i rumstemperatur, gärna 30 minuter eller mer så att
temperaturen på de olika livsmedlen utjämnas.
Det är viktigt att ägg och matolja har ungefär samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
(Det går även med annan olja än matolja. Tänk dock på att välja en god olja med neutral smak.
Undvik olivolja som kan ge en besk smak.)
Sätt ner mixerstaven i botten och kör mixern på högsta effekt.
Höj sakta.
Det tar ca 5-10 sekunder totalt.
Aiolin är nu klar att servera!
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
Ingredienser:
4 st morötter, stora
½ l vatten
1 st hönsbuljong
½ tsk sambal oelek
2 dl vispgrädde
2 dl yoghurt
1-2 msk honung
8 st green shell musslor
1 pkt parmesanost
1 st citron, saft
Gör så här:
Soppa:
Stek morötterna i smör eller olja för att få fram smaken, koka upp vatten och buljong och ha morötter och sambal oeleken.
Koka tills morötterna är riktigt mjuka.
Mixa med stavmixer och lägg i 2 dl grädde.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer sambal oelek om du vill ha mer sting på soppan!
Blanda yoghurt med honung, häll soppan i vackra glas och klicka på yoghurten och dekorera med någon färsk ört.
Parmesanostgratinerade Green shells till soppan:
Lägg musslorna på en plåt salta peppra och pressa på citron.
Riv sedan rikligt med parmesanost på och in mitt i ugnen på 220 grader några minuter, bara tills dom fått färg.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|