Alla inlägg under juli 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 skivor lövbiff
Salt
Svartpeppar
1 gul lök
½ röd paprika
150 g pepparrotsost
Smör
2 msk hackad gräslök
Bönsallad:
4 dl kokta stora vita bönor
½ dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
½ rödlök
1 paket färska haricots verts
Salt
Svartpeppar
1 paket tatsoisallad eller machésallad
Gör så här:
Gör först bönsalladen:
Lägg bönorna i en stor skål och blanda med olivolja och vinäger.
Skala och finhacka rödlöken och skär haricots verts i mindre bitar.
Blanda ner dem i skålen med bönor och smaka av med salt och peppar.
Vänd ner salladen och ställ åt sidan.
Lägg köttet på en skärbräda.
Strö på salt och peppar.
Skala och hacka lök och paprika fint.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek grönsakerna i någon minut.
Häll blandningen i en skål och låt svalna.
Lägg i ost och gräslök och blanda om.
Fördela blandningen på ena delen av köttskivorna och vik över den andra delen.
Fäst eventuellt med en tandpetare.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek lövbiffarna ca 2 minuter per sida.
Servera med bönsalladen.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 pkt fryst bladspenat, ca 250 g
500 g räkor med skal
2 dl vitt vin
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
300 g laxfilé
3 schalottenlökar
2 purjolökar
1 msk olivolja
Salt
Vitpeppar
2 dl vispgrädde
½ dl hackad färsk dill
2 squash
1 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.Antal: ca 20 stycken
Ugn: 225 grader, 12-15 minuter
Ingredienser:
7 dl vetemjöl
1½ dl socker
2 tsk hjorthornssalt
125 g magarin
6 rivna bittermandlar eller 1 krm bittermandelessens
1 ägg
1½ dl mjölk
Pensling, garnering:
Uppvispat ägg
Pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.Antal: ca 40 stycken
Ugn: 180 grader
Ingredienser:
130 g ägg
50 g SteviaSocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör, smält och avsvalnat
50 g olivolja Smör
Farinsocker
Gör så här:
Vispa ägg och SteviaSocker vitt och pösigt.
Sikta ner vetemjöl blandat med bakpulver.
Vänd ner smör och olivolja.
Pensla madeleine formar med smör och strö farinsocker i samtliga.
Fyll formarna nästan till kanten.
Baka i ugn på 180 ° tills de är gyllenbruna.
Låt svalna lite i formen och slå sedan ut kakorna genom att vända formen upp och ner och slå kanten i bordet.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ liter vaniljglass
1 vaniljstång
1 dl cream cheese original
Gör så här:
Ta ur glassen ur frysen och låt tina en stund.
Skär glassen i bitar och lägg i en bunke.
Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg i bunken med glassen.
Lägg i cream cheese.
Vispa glassen mjuk med en elvisp.
Lägg upp i en skål och servera direkt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 dl mathavre
1 zucchini
1 gul paprika
1 röd chili
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
Salt
Grovmalen svartpeppar
Ev. färsk basilika
Gör så här:
Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen.
Skär zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Dela, kärna ev. ur och skiva eller hacka chilin.
Hetta upp olja i en stekpanna.
Stek grönsakerna på hög värme 2-3 minuter.
Skala och pressa eller riv ner vitlöken i stekpannan.
Smula fetaosten och blanda med mathavren i en skål.
Vänd ner de stekta grönsakerna.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ev. ner hackad färsk basilika.
Antal: 6 stycken
Jäsningstid: ca 30 min, ca 5 minuter + 15-30 minuter
Ingredienser:
20 g jäst
1 msk olja
40 cl vatten
1 tsk salt
500 g vetemjöl
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i matberedare, tillsätt jäst och lite olja och vatten och arbeta till en slät smet.
Täck över med en köksduk och låt jäsa i 30 minuter.
Knåda degen och forma små bullar som en apelsin låt den vila i 5 minuter och sedan tryck med handen på bullarna låt dem jäsa igen 15-30 minuter och grädda i stekpanna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|