Alla inlägg under juli 2014
Antal: 12 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 ägg
2 dl smetana eller matyoghurt
2 dl svarta oliver
2 msk kapris
8 spetspaprikor (gärna både röda och gula)
200 g cream cheese med vitlök
65 g spenat
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda färsen med salt, peppar och ägg.
Tillsätt smetana, grovhackade oliver och kapris.
Lägg färsen i en espritspåse.
Skär toppen på paprikorna och kärna ur dem. Fyll paprikorna med färs och lägg dem i en ugnssäker form.
Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatru är 72 grader.
Skär paprikorna i ca 2 cm skivor.
Lägg dem på ett fat och fördela färskost och spenat på.
Den paprika som ine har någon färs i sig serveras till.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 avokador
2 msk limesaft
2 msk sockerfri tacosås
2 msk créme fraiche
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Kärna ur och mosa avokadon.
Pressa i lime, tillsätt tacosås, créme fraiche, salt och peppar.
Blanda allt och servera genast då den lätt mörknar till färgen.
Antal: 1 portion
Ingredienser:
2-4 ägg
½ dl vispgrädde
½ msk kanel
2 msk smör att steka i
Till servering:
Créme fraiche eller vispad grädde
Gör så här:
Blanda ägg, vispgrädde och kanel med en gaffel.
Smält smöret i en stekpanna och häll sedan i äggblandingen.
Stek på medelhög värme, omeletten är klar när äggsmeten är fast och gyllengul.
Servera med en klick créme fraiche eller vispad gräddde.
Antal: ca 30-40 stycken
Ugn: 150 graer, ca 25 minuter
Ingredienser:
Mördeg:
5 dl (300 g) mjöl
100 g smör
100 g magarin
1 msk socker
Maräng:
2 äggvitor
3 dl socker
Gör så här:
Mjöl, socker, smör och magarin arbetas tillsammans och kavlas till en rektangel, 60x20 cm, som är ca ½ cm tjock.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 - 12 pilgrimsmusslor
1 msk olivolja
1 msk smör
Salt
Peppar
Saften av en ½ citron
Garnering:
2 msk finhackad rödlök
1 msk kapris
2 msk rostade pinjenötter
Röda vinbär
Citronrasp
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör.Ingredienser:
3 bananer
3 äpplen
3 apelsiner
150 g fikon
225 g socker
2,5 dl vatten
3/4 dl vitt vin
Gör så här:
Frukten skalas och skäres i bitar, fikonen skäras sönder.
Av socker och vatten kokas en klar lag, som får kallna, avsmakas med vin och hälles över frukten.
Vinet kan mycket väl uteslutas.
Mängd: ca 2 liter
Ugn: 200 grader, ca 5 minuter + 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
2 dl hasselnötter
2 dl mandel
1½ dl pumpakärnor
5 dl dinkelflingor
5 dl havregryn
1 dl honung
½ sl majsolja eller annan neutral olja
1 dl vatten
2½ dl torkad frukt, t.ex russin, tranbär och blåbär
Gör så här:
Sprid hasselnötterna på en plåt och rosta dem mitt i ugnen, 200 grader, ca 5 minuter.
Lägg nötterna i en ren kökshanduk och gnugga dem genom tyget så att skalet lossnar.
Hacka mandeln grovt.
Lägg mandel, pumpakärnor, dinkelflingor och havregryn på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda honung, olja och vatten i en skål och ringla det över grynen.
Blanda ordenligt.
Rosta blandningen mitt i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter, rör om då och då.
Ta ut plåten, låt svalna och blanda med hasselnötter och torkad frukt.
Dinkelflingor kan bytas ut mot havregryn eller andra gryn om man vill.
Även den torkade frukten kan varieras, blanda ner den efter att grynen rostats i ugnen, annars bränns den.
Ugn: 225 grder, ca 5 minuter
Ingredienser:
3 stora ägg
2 ½ dl Rörsocker Strö Fairtrade
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
Råsocker Flor Fairtrade till den färdiga kakan
Fyllning:
100 g (1 påse) Daimkulor
200 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
1 dl Råsocker Flor Fairtrade
1 tsk Vaniljsocker Fairtrade
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Häll ut smeten på smort och mjölat bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter.
Strö råsocker flor över kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper.
Dra av papperet från kakan.
Krossa Daimkulorna lätt.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
Bre fyllningen över kakan och rulla samman.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|