Alla inlägg under juli 2014

Av Maria - 6 juli 2014 06:45

Antal: 12 portioner

Ugn: 200 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

500 g nötfärs

1 tsk salt

1 krm grovmalen svartpeppar

1 ägg

2 dl smetana eller matyoghurt

2 dl svarta oliver

2 msk kapris

8 spetspaprikor (gärna både röda och gula)

200 g cream cheese med vitlök

65 g spenat


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. 

Blanda färsen med salt, peppar och ägg.

Tillsätt smetana, grovhackade oliver och kapris.

Lägg färsen i en espritspåse.

Skär toppen på paprikorna och kärna ur dem. Fyll paprikorna med färs och lägg dem i en ugnssäker form.

Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatru är 72 grader.

Skär paprikorna i ca 2 cm skivor.

Lägg dem på ett fat och fördela färskost och spenat på.

Den paprika som ine har någon färs i sig serveras till.

Av Maria - 6 juli 2014 06:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 avokador

2 msk limesaft

2 msk sockerfri tacosås

2 msk créme fraiche

1 krm salt

1 krm svartpeppar


Gör så här:

Kärna ur och mosa avokadon.

Pressa i lime, tillsätt tacosås, créme fraiche, salt och peppar.

Blanda allt och servera genast då den lätt mörknar till färgen.

Av Maria - 5 juli 2014 19:00

Antal: 1 portion


Ingredienser:

2-4 ägg

½ dl vispgrädde

½ msk kanel

2 msk smör att steka i 


Till servering:

Créme fraiche eller vispad grädde


Gör så här:

Blanda ägg, vispgrädde och kanel med en gaffel.

Smält smöret i en stekpanna och häll sedan i äggblandingen.

Stek på medelhög värme, omeletten är klar när äggsmeten är fast och gyllengul.

Servera med en klick créme fraiche eller vispad gräddde.

Av Maria - 5 juli 2014 12:00

Antal: ca 30-40 stycken

Ugn: 150 graer, ca 25 minuter

 

Ingredienser:

 Mördeg:

5 dl (300 g) mjöl

100 g smör

100 g magarin

1 msk socker

 

Maräng:

2 äggvitor

3 dl socker

 

Gör så här:

Mjöl, socker, smör och magarin arbetas tillsammans och kavlas till en rektangel, 60x20 cm, som är ca ½ cm tjock.
Man kan kavla ut degen direkt på bakbord, men då går det åt en del extra mjöl eftersom degen ska rullas precis som när man gör kanelbullar.
Till marängen vispas äggvitan till hårt skum.
Därefter tillsätter man sockret i en stråle under fortsatt vispning.
Vispa länge tills det blir en tjock, seg massa.
Äggviteblandningen bres på mördegen, som sedan rullas ihop.
Skär rullen i ca 1½ cm breda bitar.
Lyft försiktigt över dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 150°C i ca 25 minuter.
De kan gärna eftertorkas i ugnen om marängen är "seg".

Av Maria - 5 juli 2014 10:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

8 - 12 pilgrimsmusslor

1 msk olivolja

1 msk smör

Salt

Peppar

Saften av en ½ citron


Garnering:

2 msk finhackad rödlök

1 msk kapris

2 msk rostade pinjenötter

Röda vinbär

Citronrasp


Gör så här:

Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör.
Bryn musslorna hastigt runt om så att de får färg med inte blir genomstekta.
Strö på lite salt, svartpeppar och färskpressad citron.
Lägg musslorna på ett serveringsfat och toppa med rödlök, kapris, pinjenötter, röda vinbär och citronrasp.
Servera genast.

Av Maria - 5 juli 2014 06:45

Ingredienser:

3 bananer

3 äpplen

3 apelsiner

150 g fikon

225 g socker

2,5 dl vatten

3/4 dl vitt vin


Gör så här:

Frukten skalas och skäres i bitar, fikonen skäras sönder.

Av socker och vatten kokas en klar lag, som får kallna, avsmakas med vin och hälles över frukten.

Vinet kan mycket väl uteslutas.

Av Maria - 5 juli 2014 06:00

Mängd: ca 2 liter

Ugn: 200 grader, ca 5 minuter + 200 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

2 dl hasselnötter

2 dl mandel

1½ dl pumpakärnor

5 dl dinkelflingor

5 dl havregryn

1 dl honung

½ sl majsolja eller annan neutral olja

1 dl vatten

2½ dl torkad frukt, t.ex russin, tranbär och blåbär


Gör så här:

Sprid hasselnötterna på en plåt och rosta dem mitt i ugnen, 200 grader,  ca 5 minuter.

Lägg nötterna i en ren kökshanduk och gnugga dem genom tyget så att skalet lossnar.

Hacka mandeln grovt.

Lägg mandel, pumpakärnor, dinkelflingor och havregryn på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda honung, olja och vatten i en skål och ringla det över grynen.

Blanda ordenligt.

Rosta blandningen mitt i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter, rör om då och då.

Ta ut plåten, låt svalna och blanda med hasselnötter och torkad frukt.


Dinkelflingor kan bytas ut mot havregryn eller andra gryn om man vill.

Även den torkade frukten kan varieras, blanda ner den efter att grynen rostats i ugnen, annars bränns den.

Av Maria - 4 juli 2014 16:30

Ugn: 225 grder, ca 5 minuter


Ingredienser:

3 stora ägg
2 ½ dl Rörsocker Strö Fairtrade
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
Råsocker Flor Fairtrade till den färdiga kakan


Fyllning:
100 g (1 påse) Daimkulor
200 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
1 dl Råsocker Flor Fairtrade
1 tsk Vaniljsocker Fairtrade


Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.

Häll ut smeten på smort och mjölat bakplåtspapper i en långpanna.

Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter.

Strö råsocker flor över kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper.
Dra av papperet från kakan.
Krossa Daimkulorna lätt.

Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. 

Bre fyllningen över kakan och rulla samman.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards