Alla inlägg under juli 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 tomater
2 morötter
2 avokado
½ gurka
2 selleristjälkar
saften av ½ citron
1 msk honung
1 msk olivolja
2 msk hackad färsk bladpersilja
Salt
Svartpeppar
200 g chévreost
Persiljekvistar
Gör så här:
Skålla och skala tomaterna.
Skala tomaterna och avokadorna.
Ta bort kärnan.
Skär alla grönsakerna i små kuber och lägg i en skål.
Pressa citron över och tillsätt honung, olja och persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Låt dra i kylen i 20 minuter.
Skär chévreost i fyra skivor och lägg upp på fyra assietter.
Fördela grönsaksblandingen över och garnera med en persiljekvist.
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
600 g laxfilé
1 msk olivolja
2 dl fryst spenat, ca 150 g
2 dl grädde
Salt
Vitpeppar
1 dl riven parmesanost
6 tomater
Garnering:
25 pinjenötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Mängd: 6 glas
Ingredienser:
½ liter vatten
5 påsar te med blåbärs- eller svart vinbärssmak
1 dl Strösocker
3 dl blåbär
12 hallon
6 jordgubbar
istärningar
70 cl mousserande rosévin
Gör så här:
Koka upp vatten och lägg i tepåsarna.
Låt stå i 5 min.
Ta upp tepåsarna.
Lägg i sockret och rör tills det löst sig.
Ställ i kylskåp till serveringen.
Lägg isbitar i stora glas och häll på teet.
Fördela bären i glasen.
Häll på vinet och servera genast.
Vill du ha en alkoholfri variant kan du byta ut rosévinet mot mineralvatten.
Ingredienser:
2 msksocker (ej nödvändigt)
½ gul lök, grovhackad
1 morot, grovhackad
2 dl rödvin
1 dl hemgjord kalvfond (eller utspädd från flaska)
1 dl vatten
1 tskcitronsaft eller -zest
1 msk smör
Gör så här:
Smält sockret i en tjockbottnad kastrull till en ljus karamell.
Tillsätt lök och morot och låt mjukstekas.
Häll i rödvin, kalvfond och vatten och låt såsen koka ihop till simmig konsistens och cirka två tredjedelar återstår.
Sila såsen och smaka av med citronsaft eller -zest.
Blanka såsen med en klick smör.
Ingredienser:
450 g inläggningssill
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika 12 %
1 rödlök
3 lagerblad
5 stjärnanis
½ apelsin i skivor
1 apelsin, zest (skal)
Gör så här:
Koka upp 1-2-3-lagen (ättika, socker och vatten) tillsammans med stjärnanis och lagerblad, se till att sockret har löst sig.
Skala och skiva rödlöken i tjocka skivor.
Tvätta och riv skalet på en apelsin med ett rivjärn.
Skiva halva apelsinen i skivor.
Öppna burkarna med sillen och sila av spadet, skär sillen i 2 cm tjocka skivor.
Varva lök, apelsin, zest med sill och täck med lagen, låt stå minst två dygn
Antal: ca 10 bitar
Ugn: 175 grader, ca 35 minuter
Ingredienser:
50 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl (180 g)
2 msk nymald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
1 citron, rivet skal
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|