Alla inlägg under september 2014

52

Av Maria - 13 september 2014 10:15

51

Av Maria - 13 september 2014 10:15

Av Maria - 12 september 2014 18:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 45-60 minuter + ca 10 minuter


Ingredienser:

Spareribs:

1,3 kg tunna revbensspjäll

1½ tsk malen ingefära

Salt

Peppar

Honung


Coleslaw:

300-400 g vitkål

1 dl majonnäs

2 msk citronsaft


Gör så här:

Spareribs: Sätt ugnen på 200 grader och sätt in en ugnsplåt i ugnen. Blanda ingefära, salt och peppar. Gnid in det i köttet. Lägg köttet på ett galler över ugnsplåten med bensidan uppåt. Vänd köttet efetr ca 20 minuter. Spjällen är klara efer 45-60 minuter. Lägg fettsidan uppåt och stryk på honung. Sätt in i ugnen och grilla i ca 10 minuter.

Coleslaw: Strimla vitkålen fint och blanda med majonnäs och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Servera revbenen med coleslaw och lite extra citron.

50

Av Maria - 12 september 2014 10:15

49

Av Maria - 12 september 2014 10:15

48

Av Maria - 12 september 2014 10:15

47

Av Maria - 12 september 2014 10:15

Av Maria - 11 september 2014 19:30

Antal: 4 portioner


Ingredieser:

1 kg  räkor med skal, gärna färska av fin kvalitet
2  äggulor
6 dl  matolja
2 tsk  senap
1 msk  vitvinsvinäger
1 kruka  dill
10 cm  pepparrot, skalad
50 g  löjrom
1  citron
4 skivor  gott vitt bröd (ej levain)
Smör, till stekning

 

Gör så här: 

Skala alla räkor och ställ åt sidan. 
Gör en majonnäs genom att lägga ner äggulor, senapen och vinägern i en bunke.

Tillsätt matoljan i en tunn stråle medan du vispar hela tiden.

Använd elvisp eller handvisp.

När majonnäsen är tjock och du ser dragen/spåren av vispen i majonnäsen är den klar. 
Lägg alla räkor i en bunke, tillsätt fint plockad dill och blanda ner lite majonnäs i taget. 
Tillsätt lite riven pepparrot och smaka av.

Slå på mer majonnäs för en rinnigare röra eller mer pepparrot för mer sting. 
Ta fram brödet och skär ut önskad form utan att ta med kanterna, använde en skål eller ett glas som mall om ni vill ha runda bröd.

Stek sedan gyllene i smör. 
Lägg upp bröden på tallrik, toppa med skagenröra och en rejäl klick löjrom.

Avsluta med en dillkvist och en citronskiva.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards