Alla inlägg under september 2014
Ingredienser:
2 dl rumstempererat vatten
200 g fint eller grovt rågmjöl eller fullkornsvetemjöl
100 g rivet äpple utan skal (kan ersättas med 5 g jäst)
Gör så här:
Blanda ingredienserna så att du får en tjock gröt.
Låt stå i 2-4 dagar i en tättslutande glasburk tills blandningen börjar bubbla.
Rör om morgon och kväll.
Det blir ca 300 g surdeg om du användet den direkt efter den första matningen.
När blandningen börjar bubbla tillsätter du 1 dl vatten och 100 g rågmjöl.
Om du låter surdegen stå i kylen ska du "mata" den en gång i veckan med 1 dl vatten och 100 g rågmjöl.
Om du låter den stå i rumstemperatur ska du mata den på samma sätt varje dag.
Har du för mycket surdeg kan du frysa in den i 1dl-förpackningar och ta fram surdegen dagen innan du ska baka.
Blanda 2 dl surdeg med 2 dl vatten och 200 g rågmjöl.
Låt det stå till dagen därpå och använd den i bakningen, eller så kan du mata den för att få mer surdeg.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 bananer
4 msk råsocker
2 msk smör eller magarin
1 dl pressad apelsinsaft
2 msk riven ingefära
Gör så här:
Skala bananerna och dela dem på längen.
Strö råsocker runt om bananerna.
Stek bananerna i matfett tills de är lite mjuka.
Tillsätt apelsinsaften och ingefäran.
Låt sjuda några minuter.
Servera bananerna med glass.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|