Direktlänk till inlägg 13 januari 2015
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
1 kg orensad strömming eller 600 g rensad (utan ryggben)
1 liten burk anjovisfiléer (5-7 stycken)
6-8 tomater
1 gul lök
Dill
Dillkronor
3-4 msk tomatpuré
Salt
15-20 vitpepparkorn
Gör så här:
Strömmingsfiléerna läggs på smörpappersklädd plåt eller bricka med skinnsidorna neråt.
Strö över klippt dill och hackad lök, salta en aning och lägg en liten ansjovisbit på varje.
Rulla ihop fiskarna och lägg dem på en bädd av tomatskivor och dill i lätt smord form eller gryta.
Rör ihop ansjovisspad med tomatpuré och litet vatten och droppa över.
Strö över hela eller grovt krossade pepparkorn och lägg på halva tomatskivor och dill.
Salta en aning och sjud strömmingen under lock ovanpå spisen eller i 225 graders varm ugn, ca 20 minuter.
God både varm och kall.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|