Direktlänk till inlägg 16 januari 2015
Antal: 1 bröd
Jäsning: dubbel storlek + 30-40 minuter
Ugn: 200 grader, ca 35 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
2 msk varmt vatten
1 tsk salt
2 1/2 dl kefir eller filmjölk
2 msk olja eller 25 g magarin
ca 7 dl matbrödsmjöl av vete (350 g)
1 msk kummin, grovstött
Att strö med:
1 msk kummin
Gör så här:
Lös jästen i det varma vattnet, tillsätt salt och olja eller smält magarin.
Blanda ner kefir eller filmjölk.
Tillsätt mjöl och kummin och arbeta degen smidig.
Låt jäsa i bunke till dubbel storlek.
Arbeta sedan ihop degen och lägg den i smord form.
Pensla med lite mjölk eller varmt vatten och strö kummin över.
Låt jäsa 30-40 minuter i formen och grädda i 200 graders ugn i ca 35 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|