Alla inlägg under januari 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 burk tonisk i olja
100 g smör
1 burk créme fraiche
Salt
Peppar
1-2 msk nypressad citronsaft
Gör så här:
Låt fisken rinna av och finfördela den med smör i matberedaren.
Blanda med créme fraiche, smaka av och tryck ner massan i stor skål eller portionsformar.
Täck och ställ svalt och mogna.
Servera med rostat bröd och blandad grönsallad.
Ingredienser:
6 msk torkade bockhornsklöverblad
8 dl finhackad bladpersilja
3 dl finhackad färsk koriander
8 dl finhackad gräslök
Gör så här:
Blanda alla ingredienser.
Ugn: 180 grader, ca 13 minuter
Ingredienser:
100 g smör
100 g socker (ca 1 dl)
1 1/2 ägg
100 g vetemjöl (ca 1 1/2 dl)
1/2 tsk vaniljsocker
100 g hyvlad mandel
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader.
Rör ihop smör och socker ordentligt.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Rör ner mjöl och vaniljsocker.
Spritsa cirka 8 centimeter långa strängar av smeten på bakplåtspapper.
Strö över riktligt med hyvlad mandel.
Baka av i cirka 13 minuter, tills kattungorna är vackert gyllenbruna runt kanterna.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
4-6 potatisar
1 burk fiskbullar i buljong, ca 375 g
4 dl fiskspad + fiskbuljong av tärning
4 dl grönsaksjuice
1 litet paket ärtor, ca 125 g
½ dl hackad dill
Gör så här:
Skala och skiva lök och potatis.
Koka upp fiskspad och buljong i en kastrull.
Lägg i lök och potatis och koka 15-20 minuter.
Skiva fiskbullarna, lägg i dem, grönsaksjuice och ärtor.
Låt allt bli genomvarmt.
Strö över dillen.
Smaka av med salt och peppar och servera med bröd.
Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
750-800 g potatis
150 g skivad purjolök
150 g klippt bacon
1-2 klyftor vitlök, skivade
1½ dl gräddmjölk
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2-3 dl riven västerbottenost
Servering:
Tomatsallad
Gör så här:
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Skölj och strimla purjolöken och fräs en med bacon och vitlök.
Pressa potatisen, blanda i baconfräs och grädde och krydda.
Fördela smeten i låg smord form, strö över osten.
Gratinera ca 10 minuter i 250 grader.
Ingredienser:
1 tsk svartpeppar
1 tsk kummin
1 tsk paprikapulver eller cayennepeppar
½ tsk malen koriander
½ tsk malen kanel
½ tsk malen muskotnöt
1/4 tsk malen kardemumma
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och finfördela dem i en kryddkvarn eller i en mortel.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|