Alla inlägg under januari 2015

Av Maria - 4 januari 2015 19:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
1 burk tonisk i olja

100 g smör

1 burk créme fraiche

Salt

Peppar

1-2 msk nypressad citronsaft


Gör så här:
Låt fisken rinna av och finfördela den med smör i matberedaren.

Blanda med créme fraiche, smaka av och tryck ner massan i stor skål eller portionsformar.

Täck och ställ svalt och mogna.

Servera med rostat bröd och blandad grönsallad.

Av Maria - 4 januari 2015 18:30

Ingredienser:
6 msk torkade bockhornsklöverblad

8 dl finhackad bladpersilja

3 dl finhackad färsk koriander 

8 dl finhackad gräslök


Gör så här:

Blanda alla ingredienser.

Av Maria - 4 januari 2015 10:56

Ugn: 180 grader, ca 13 minuter

 

Ingredienser:

100 g smör

100 g socker (ca 1 dl)

1 1/2 ägg

100 g vetemjöl (ca 1 1/2 dl)

1/2 tsk vaniljsocker

100 g hyvlad mandel


Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader.

Rör ihop smör och socker ordentligt.

Tillsätt äggen, ett i taget.

Rör ner mjöl och vaniljsocker.

Spritsa cirka 8 centimeter långa strängar av smeten på bakplåtspapper.

Strö över riktligt med hyvlad mandel.

Baka av i cirka 13 minuter, tills kattungorna är vackert gyllenbruna runt kanterna.


Av Maria - 3 januari 2015 19:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 gul lök

4-6 potatisar

1 burk fiskbullar i buljong, ca 375 g

4 dl fiskspad + fiskbuljong av tärning

4 dl grönsaksjuice

1 litet paket ärtor, ca 125 g

½ dl hackad dill


Gör så här:

Skala och skiva lök och potatis.

Koka upp fiskspad och buljong i en kastrull.

Lägg i lök och potatis och koka 15-20 minuter.

Skiva fiskbullarna, lägg i dem, grönsaksjuice och ärtor.

Låt allt bli genomvarmt.

Strö över dillen.

Smaka av med salt och peppar och servera med bröd.

Av Maria - 3 januari 2015 19:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 250 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

750-800 g potatis

150 g skivad purjolök

150 g klippt bacon

1-2 klyftor vitlök, skivade

1½ dl gräddmjölk

3/4 tsk salt

1 krm svartpeppar

2-3 dl riven västerbottenost


Servering:

Tomatsallad


Gör så här:

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.

Skölj och strimla purjolöken och fräs en med bacon och vitlök.

Pressa potatisen, blanda i baconfräs och grädde och krydda.

Fördela smeten i låg smord form, strö över osten.

Gratinera ca 10 minuter i 250 grader.

Av Maria - 3 januari 2015 18:30

Ingredienser:

1 tsk svartpeppar

1 tsk kummin

1 tsk paprikapulver eller cayennepeppar

½ tsk malen koriander

½ tsk malen kanel

½ tsk malen muskotnöt

1/4 tsk malen kardemumma


Gör så här:

Blanda alla ingredienser och finfördela dem i en kryddkvarn eller i en mortel.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards