Direktlänk till inlägg 5 mars 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 burk inläggningssill på 420 gram
0,5 dl ättiksprit 12%
1,5 dl vatten
2 dl strösocker
0,5 tsk grovt krossad vitpeppar
2 tsk grovt krossad kryddpeppar
1 lagerblad
5 kryddnejlikor
SMAKSÄTTNING TILL PESTOSILL:
3 msk grön pesto
0,5 dl olivolja
1 burk crème fraiche
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
Gör så här:
Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
Tillsätt krossad kryddpeppar, krossad vitpeppar, lagerblad samt kryddnejlikor och koka upp.
Rör om så att sockret löser sig.
Sätt ättikslagen åt sidan att svalna och kallna.
Häll av och skölj sillen.
Skär eller klipp sillen i lagom bitar - förslagsvis någon cm breda.
Lägg sillen i rosfri skål, två rena glasburkar med lock eller en skål eller kärl i keramik.
Fyll på med lag.
Låt sillen stå i kylen i minst 5 timmar gärna 1-2 dygn för bästa smak.
SMAKSÄTT PESTOSILLEN:
Häll av lagen.
Blanda sill, pesto, olivolja och crème fraiche i en bunke.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Häll över pestosillen i en glasburk med lock.
Förvara den svalt i kylen.
Låt gärna pestosillen stå någon timme eller dygn i kylen och få smak.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|