Alla inlägg under november 2017

Av Maria - 25 november 2017 14:41




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

250 g valnötter

2 vitlöksklyftor

1 tsk malen koriander

½ tsk salt

1 tsk vinäger

ca 2-3 dl hett vatten

Ev. några msk olivolja


Gör så här:

Lägg valnötterna i en skål och mixa dem grovt med stavmixer.

Skala och krossa vitlöksklyftorna.

Tillsätt vitlök, koriander, salt och vinäger.

Späd med vattnet lite i taget och mixa mellan varven.

När såsen är slät och konsistensen lagom kan man runda av med lite olivolja.




ANNONS
Av Maria - 25 november 2017 14:10




Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 150 grader, 50-60 minuter


Ingredienser:

4 ägg

2 dl socker (mindre mängd kan användas)

250 g blandad torkad frukt (äpple, persika, aprikos, plommon)

100 g malda hasselnötter

2½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Apricot Brandy extrakt (som man brukar använda för att göra likör)


Garnering:

1 tsk vaniljsocker


Gör så här:

Lägg de hackade frukterna i någon dl Apricot Brandy extrakt i en halvtimme.

Vispa äggen med sockret.

Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt äggvispet.

Rör ner frukterna med extraktet.

Smörj och bröa en sockerkaksform och häll i smeten.

Grädda kakan 50-60 minuter i 150 grader.

När kakan svalnat pudras den över med vaniljsockret.




ANNONS
Av Maria - 11 november 2017 19:08




Antal: 1 kaka

Ugn: 175 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

150 g mald mandel

2 äggvitor

2 dl farinsocker

Rivet skal av 1 citron


Dekorering:

Cocktailbär

Vit och mörk choklad

Russin


Gör så här:

Vispa äggvitorna och rör ner farinsocker.

Fortsätt vispa och blanda ner mandeln och citronskalet.

Smeten är nu ganska fast i konsistensen och därför kan man utan större svårigheter forma den till ett hjärta direkt på bakplåtspappret.

Grädda hjärtat ca 15 minuter i 175 grader.

När kakan kallnat dekoreras den efter egen fantasi.




Av Maria - 11 november 2017 15:05




Antal: 4-6 portioner

Ugn: 225 grader, några minuter


Ingredienser:

ca 1 kg mjöliga potatisar

25 g smör

1 dl varm grädde

2 äggulor

Ev. 1 dl riven lagrad ost

Salt

Vitpeppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och koka potatisen i bitar tills den är mjuk, pressa den med potatisstöt.

Blanda resten av ingredienserna.

Klicka eller spritsa toppar på en smord plåt.

Gratinera några minuter, tills topparna har fått fin färg.




Av Maria - 11 november 2017 10:33




Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader


Ingredienser:
2 röda paprikor

2-3 tomater

1 gul lök

50 g pinjenötter

Olivolja

Salt

Peppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Halvera och kärna ur paprikorna, grilla dem på het plåt mitt i ugnen tills skalet börjar svartna.

Lägg dem i en plastpåse, slut till och låt dem svalna lufttätt, dra sedan av skalet.

Skär paprikorna i strimlor.

Skär ett kryss i toppen på tomaterna, doppa i kokande vatten och dra av skalen.

Halvera dem, kärna ur och skär fruktköttet i små bitar.

Skär löken i tunna, tunna klyftor och blanda med de grillade paprikorna och tomaterna.

Rosta pinjenöttern i het, torr panna och strö över.

Droppa på olja och krydda med salt och peppar.




Av Maria - 10 november 2017 18:05




Antal: ca 40-50 stycken


Ingredienser:

200 g mörk eller ljus choklad

75 g kokosfett eller smör

½ dl rostade, hackade pinjenötter


Du behöver:

Formar av aluminium


Gör så här:

Ställ formarna tätt på en bricka.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får färg.

Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med fettet.

Smält alltihop i vattenbad.

Häll upp chockladsmeten i formarna.

Garnera med rostade pinjenötter.




Av Maria - 10 november 2017 06:24




Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, 10 minuter + ca 35 minuter


Ingredienser:

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g smör

3 msk kallt vatten


Fyllning:

4 stora gula lökar

Smör till stekning

100 g lagrad riven ost

3 ägg

2 dl mjölk

2 tsk timjan

Färsk timjan till garnering


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda snabbt ihop pajdegen, tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 minuter.

Skiva löken tunt och stek den mjuk i smör i en rymlig stekpanna.

Lägg löken i pajskalet och strö över osten.

Vispa ihop ägg, mjölk och timjan och häll över löken.

Grädda i ca 35 minuter tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.

Garnera gärna med färsk timjan.




Av Maria - 9 november 2017 04:41




Antal: 25 stycken


Ingredienser:
½ dl osaltade pistagenötter

300 g ljus choklad

5 dl cornflakes


Gör så här:

Hacka pistagenötterna i mindr bitar.

Smält chokladen i vattenbad.

Rör ner pistagenötterna och cornflakes i den smälta chokladen.

Bred chokladen på ett bakplåtspapper och ställ den svalt tills den stelnat helt.

Skär kakan i mindre bitar.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se