Alla inlägg under mars 2017
Ingredienser:
5 ägg
100 gram oskalade räkor
3 msk hackad dill
0,5 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 tsk pressad citron
3 msk finhackad rödlök
Gör så här:
Koka äggen hårda ca 8-9 minuter.
Kyl i kallt vatten.
Gör skagenröran:
Skala räkor med skal.
Eller krama ur vattnet ur frysta (tinade) räkor.
Krama ur vattnet ur räkor i lag.
Lägg räkorna i en skål.
Sätt undan några fina räkor till garnering - 5-10 stycken.
Hacka dill och rödlök fint.
Tillsätt hackad dill och hackad rödlök.
Spara hälften till garnering.
Tillsätt majonnäs och creme fraiche, salt, svartpeppar samt pressad citron.
Blanda ihop till en röra.
Skala och dela äggen i halvor.
Lägg upp dem på en tallrik eller serveringsfat.
Fördela skagenröran på varje ägghalva och servera.
Garnera ägghalvorna med 1-2 fina räkor samt resten av den finhackade rödlöken och dillen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|