Direktlänk till inlägg 24 mars 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 bakpotatisar
½ blomkålshuvud
1 msk curry
1 msk mald koriander
1/4 tsk mald chili
2 msk olja till stekning
2½ dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk, ca 400 g
250 g gröna ärtor, frysta
½ tsk strösocker
Saft från ½ citron
Salt
Nymald peppar
Nöttopping:
4 salladslökar
2 äpplen
50 g rostade cashewnötter
Tillbehör:
4 dl basmatiris
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på paketet.
Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och tärna potatisen.
Ansa blomkålen och skär den små buketter.
Stek lök, vitlök, curry, koriander och chili i en gryta 2 minuter.
Tillsätt potatisen och stek 2-3 minuter.
Tillsätt blomkålen och stek ytterligare 1 minut, smaka av med salt och peppar.
Häll på buljong och kokosmjölk och låt småkoka på låg värme ca 10 minuter, rör om då och då.
Tillsätt ärter och låt dem bli varma, ca 5 minuter.
Smaka av med socker, citronsaft, salt och peppar.
Nöttoppning:
Ansa salladslöken och strimla den fint.
Hacka cashewnötterna grovt.
Skölj äpplena noga och tärna dem.
Strössla nöttoppingen och rätten och servera med det kokta basmatiriset.
Tips:
Rätten kan frysas in och värmas en annan dag.
Frys då in den utan topping.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|