Direktlänk till inlägg 3 september 2018

Vecka 36 2018 (1) - Veckomatsedel

Av Maria - 3 september 2018 13:00

Måndag:

Varm rotfruktssallad med spekat kött


Marängsvsiss:

Varva glass, chokladsås, maränger, grädde, ev bär


Tisdag:

Hummerstjärt på rotselleribotten med krämig pastaknyte (snabb alternativ: färdig hummersoppa)


Plommonkaka:

Dela kärna ur plommon och lägg med skalet upp på färdig utrullad smördeg.

Strö över 1 dl florsocker och grädda i 20 minuter i 225 grader.

Créme fraiche med lite vanilj och stött kardemumma till.


Onsdag:

Prinskorv, äggröra och ratatouille med mycket örter.


Färsk frukt


Torsdag:
Kräftbullar:

Slå buljongen från 1 stor burk fiskbullar i en kastrull, koka upp med tomatpuré och dillfrö.

Lägg i fiskbullarna och rikligt med dill.

Servera med potatis, kräftstjälkar och sallad.


Klappkräm:

Vispa ner 1 dl mannagryn i 5 dl kokande vatten, sjud 5 minuter.

Slå i 1½ dl outspädd saft, koka upp.

Häll i gröten i en bunke, vispa den kall och pösig.


Fredag:

Smörfräst renskav, svamp och lök, pressad mandelpotatis.

Salladsskott och lingon.


Rårörda lingon och vaniljglass


Lördag:
Strimla 1 purjolök och bryn med 400 g cornfärs i olivolja.

Rör i 2 dl grovhackade gröna och svarta oliver och 5 tärnade tomater.

Salta, peppra och riv ner 100 g parmesan.

Servera med risoni och sallad.


Grapefrukt marinerad i sockerlag med finhackad, syltad ingefära och hackade hasselnötter.


Söndag:
Österrikisk gulasch och surdegsbröd


Blanda 2 dl créme fraiche, 2 dl matyoghurt, några msk koncentrerad tranbärsdryck och 200 g smält vit choklad.

Fördela i portionsglas och ställ svalt.


Köksalmanack, 2011

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards