Direktlänk till inlägg 11 september 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8-10 champinjoner
Salt
Svartpeppar, nymalen
1 röd paprika
1 gul paprika
Smör (att steka i)
600-700 g kycklingfilé (eller kycklinginnerfiléer)
5 dl vispgrädde
2½ dl sweet chilisås
Tillbehör:
Färsk timjan
Basmatiris (4 portioner)
Sallad (salladsmix, cocktailtomater, gurka, avokado)
Dressing (1 msk olivolja, 1⁄2 msk mango- vinäger, salt och lite nymalen svartpeppar)
Sambal oelek
Gör så här:
Ansa och skiva champinjonerna tunt och stek dem i en torr panna tills vattnet dunstat helt.
Salta och peppra lite.
Lägg på ett fat.
Kärna ur och skär paprikorna i tunna strimlor.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör och fräs paprika strimlorna tills de mjuknat.
Vänd i champinjonerna.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
Salta och peppra kycklingfiléerna eller skär lite tjockare strimlor av filéer.
Bryn dem i en stekpanna hastigt med smör tills de fått färg runt om.
Lägg över kycklingen i en gryta.
Lägg champinjon och paprika blandningen ovanpå.
Vispa grädden lite för hand med handvisp – inte så länge, någon minut bara så den blir lite fluffig.
Tillsätt sweet chilisåsen och använd fortfarande handvispen.
När grädden känns halvtjock, alltså något trögflytande, är den bra (fortfarande inte vispad eller fast i konsistensen).
Häll grädden över kycklingen så att den täcks.
Låt puttra under lock i 10–15 min.
Servering:
Servera kycklinggrytan till nykokt ris och sallad med härlig dressing.
Ställ gärna en burk med sambal oelek på bordet för den som vill ha mer hetta på tallriken.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|