Direktlänk till inlägg 26 november 2018
Måndag:
Grönkålssoppa toppad med mjukkokta ägg.
Ett gott bröd till.
Valfri frukt i säsong.
Tisdag:
Tonfiskbiffar, matvetesallad med tomat, valfria bönor och hackad persilja, dressad i en vinägrett till.
En bit sockerkaka
Onsdag:
Bryn kycklingfiléer smaksatta med färsk timjan, salt och peppar, tillaga färdigt i en 225 grader varm ugn tillsammans med pimiento de padrons.
Servera med rostad potatis och turkisk yoghurt smaksatt med ajvar relish.
Blodapelsin.
Torsdag:
Italiensk gryta med lammlägg.
Citronmarängpaj.
Fredag:
Quesadillas:
Lägg ett tortillabröd i en torr stekpanna, strö över riven ost och lägg på ytterligare ett tortillabröd.
Stek på båda sidor tills osten smält.
Servera med en chiligryta.
Coke float:
Lägg en skopa vaniljglass i ett glas, toppa med coca cola och vispad grädde.
Lördag:
Torskrygg. Servera med potatis- och blomkålspuré, knaperstekt sidfläsk och en vitvinssås.
Pavlova med vispad grädde och citrusfrukter.
Söndag:
Sötpotatispytt med svarta bönor.
Tomatsalsa och picklad rödlök till.
Maxade bananplättar med sirapsstekt bananer och jordnötsgrädde.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|