Direktlänk till inlägg 13 januari 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
24 strömmingar, hela eller filéer
2 dl ströbröd
Färsk dill
Salt
Peppar
Smör att steka i
Gör så här:
Om du har hel strömming börja med att rensa den.
Detta gör du genom att ta bort huvudet, sprätta upp och tömma magen samt klippa bort fenorna.
Eller så köper du färgiga strömmingsfiléer.
Skölj fiskarna och torka dem.
Vänd dem i ströbröd och lägg hälften av dem på en skärbräda med skinnet nedåt.
Finhacka dillen och strö över.
Salta och peppra och lägg en filé ovanpå med skinnet uppåt.
Smält smöret på medelstark värme.
Vänd strömmingsflundran i ströbröd och lägg ner i pannan, stek på båda sidorna.
Ibland blir det för torrt och man får lägga i lite mer smör.
Servera tillsammans med potatismos, lingonsylt, riven morot och pressgurka.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|