Direktlänk till inlägg 13 januari 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
24 strömmingar, hela eller filéer
2 dl ströbröd
Färsk dill
Salt
Peppar
Smör att steka i
Gör så här:
Om du har hel strömming börja med att rensa den.
Detta gör du genom att ta bort huvudet, sprätta upp och tömma magen samt klippa bort fenorna.
Eller så köper du färgiga strömmingsfiléer.
Skölj fiskarna och torka dem.
Vänd dem i ströbröd och lägg hälften av dem på en skärbräda med skinnet nedåt.
Finhacka dillen och strö över.
Salta och peppra och lägg en filé ovanpå med skinnet uppåt.
Smält smöret på medelstark värme.
Vänd strömmingsflundran i ströbröd och lägg ner i pannan, stek på båda sidorna.
Ibland blir det för torrt och man får lägga i lite mer smör.
Servera tillsammans med potatismos, lingonsylt, riven morot och pressgurka.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|