Direktlänk till inlägg 16 januari 2019
Antal: ca 30 stycken
Ingredienser:
1 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
400 g kaksmulor (gammal sockerkaka brukar bli toppen)
1 dl punsch (eller arrak)
50 g rumsvarmt smör
En nypa salt
500 g marsipan
Grön karamellfärg
250 g mörk choklad
Gör så här:
Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker i en skål och rör ner kaksmulorna.
Tillsätt spriten, ifall du vill ha mildare smak så snåla, men kom ihåg att den ska kläs in i ett sött marsipantäcke så det kan behövas lite sting.
Rör ner smöret och saltet.
Rulla degen till korvar ca 2 cm tjocka och lägg in i plastpåsar i kylskåpet några timmar eller under natten.
Färga marsipanen och kavla ut till en rektangel, den ska vara ganska tjock, "mjöla" bakbordet och kaveln med florsocker så fastnar det inte.
Lägg chokladrullen ovanpå marsipanen och skär marsipanen så att den kan klä om rullen.
Nyp ihop skarven lite och skär i lagom längder.
Smält chokladen i vattenbad och doppa rullens båda ändar.
Ställ kallt att stelna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|