Direktlänk till inlägg 16 januari 2019
Antal: ca 30 stycken
Ingredienser:
1 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
400 g kaksmulor (gammal sockerkaka brukar bli toppen)
1 dl punsch (eller arrak)
50 g rumsvarmt smör
En nypa salt
500 g marsipan
Grön karamellfärg
250 g mörk choklad
Gör så här:
Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker i en skål och rör ner kaksmulorna.
Tillsätt spriten, ifall du vill ha mildare smak så snåla, men kom ihåg att den ska kläs in i ett sött marsipantäcke så det kan behövas lite sting.
Rör ner smöret och saltet.
Rulla degen till korvar ca 2 cm tjocka och lägg in i plastpåsar i kylskåpet några timmar eller under natten.
Färga marsipanen och kavla ut till en rektangel, den ska vara ganska tjock, "mjöla" bakbordet och kaveln med florsocker så fastnar det inte.
Lägg chokladrullen ovanpå marsipanen och skär marsipanen så att den kan klä om rullen.
Nyp ihop skarven lite och skär i lagom längder.
Smält chokladen i vattenbad och doppa rullens båda ändar.
Ställ kallt att stelna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|