Direktlänk till inlägg 25 januari 2019

Hasselnötskakor med honungskräm

Av Maria - Fredag 25 jan 10:00

Antal: ca 15 stycken

Ugn: 200 grader, 12-15 minuter


Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt

1 dl strösocker

½ ägg

½ tsk hjorthornssalt

1 msk vaniljsocker

3 dl vetemjöl


Pensling & garnering:

½ ägg, uppvispat

80 g hasselnötter, hackade


Fyllning:

65 g smör, rumsvarmt

1½ dl florsocker

3 msk flytande honung


Gör så här:
Rör ihop smör och strösocker.

Tillsätt ägg, hjorthornssalt, vaniljsocker och vetemjöl.

Blanda ihop allt till en deg men se till att inte överarbeta den.

Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp i ca 1 timme.


Sätt ugnen på 200 grader.

Dela degen i 30 delar, ca 20 g/styck, och rulla dem till kulor.

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem en aning.

Pensla hälften av kakorna med ägg och strö hasselnötter på dem.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Låt dem svalna en stund på plåten och flytta sedan över dem till ett galler för att kallna.


Fyllning:
Rör ihop smör, florsocker och honung till en smet.

Tillsätt mer florsocker om smeten känns lös.

Lägg smeten i spritspåse och spritsa ett litet "mynt" på de bara kakorna och toppa med kakorna garnerade med hasselnötter.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se