Direktlänk till inlägg 23 mars 2019
Mängd: 2 dl
Ingredienser:
1/3 rotselleri, 100 g
½ liten kronärtskocka, 100 g
2 selleristjälkar
1 liten knippa färsk mynta
Isbitar
Gör så här:
Pressa grönsakerna och myntan till juice, växla mellan myntablad och övriga ingredienser för att undvika bladen fastnar i maskinen.
Mixa juicen tillsammans med isbitar och dekorera, om du vill, med sellerikvistar.
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis2 msk skånsk senap1 dl majonnäs1 msk persilja, hackadev 2-3 msk kapris ev rödlök, skivadev 2-3 rädisor, hackade Gör så här: Koka potatisen mjuk, häll sedan av vattnet och låt pota...
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|