Direktlänk till inlägg 6 april 2019
Ingredienser:
300 g smör
4 dl Strösocker
1 dl Ekologisk Ljus Sirap
2 msk Glykossirap
6 dl vispgrädde
1 tsk Vaniljsocker
1 msk apelsinblomvatten
1 dl rostade hasselnötter
1 dl naturella pistagenötter
Gör så här:
Lägg alla ingredienser förutom nötterna och apelsinblomvattnet i en kastrull.
Låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 20-30 minuter.
Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt.
Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt nötterna och apelsinblomvattnet.
Rör om tills de fördelat sig jämnt i kolan.
Täck en form med bakplåtspapper och häll upp kolasmeten i den.
Låt stå i kylskåpet för att stelna innan du skär upp den i bitar.
En härligt segmjuk kola med influenser från Mellanöstern där den fräscha smaken från apelsinblomvattnet får ta plats tillsammans med både hasselnötter och pistagenötter i en färgsprakande smaksensation.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|