Direktlänk till inlägg 30 april 2020

Briocher

Av Maria - 30 april 2020 16:54

Antal: 20 stycken

Jäsning: 30-45 minuter + ca 30 minuter

Ugn: 225 grader, 8-10 minuter


Ingredienser:

25 g jäst

2 dl vatten, fingervarmt

½ tsk salt

Ca 13 dl vetemjöl

150 g smör, rumsvarmt

3 msk strösocker


Pensling:
1 ägg, uppvispat


Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke.

Lös upp jästen med vattnet.

Tillsätt saltet och bara så mycket av vetemjölet att degen blir smidig.

Resten av mjölet tillsätts efter jäsningen.

Strö lite vetemjöl över degen och låt den jäsa, till dubbel storlek, under bakduk i 30-45 minuter.


Rör smöret smidigt med strösockret.

Blanda ner detta tillsammans med äggen i den jästa degen.

Tillsätt resten av vetemjölet.

Eventuellt behövs inte allt mjöl, så överdosera inte.

Dela degen i lika stora bitar, totalt 21 stycken.

En av de bitarna lägger du åt sidan, som sedan ska bli små bollar på toppen av briocherna.

Rulla de 20 bitarna till runda bollar.

Gör en fördjupning i varje boll.

Rulla 20 små kulor av degbiten du la åt sidan och fäst en kula på varje topp.

Smörj en  muffinsplåt eller aluminiumfolieformar.

Lägg bröden i formarna.

Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.


Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla bröden med ägg.

Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter.

De är godast att avnjuta färska, men håller sig fräscha någon dag.

Du kan frysa in bröden i ca 3 månader, men värm dem före servering.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards