Direktlänk till inlägg 30 april 2020
Antal: 20 stycken
Jäsning: 30-45 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
2 dl vatten, fingervarmt
½ tsk salt
Ca 13 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
3 msk strösocker
Pensling:
1 ägg, uppvispat
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke.
Lös upp jästen med vattnet.
Tillsätt saltet och bara så mycket av vetemjölet att degen blir smidig.
Resten av mjölet tillsätts efter jäsningen.
Strö lite vetemjöl över degen och låt den jäsa, till dubbel storlek, under bakduk i 30-45 minuter.
Rör smöret smidigt med strösockret.
Blanda ner detta tillsammans med äggen i den jästa degen.
Tillsätt resten av vetemjölet.
Eventuellt behövs inte allt mjöl, så överdosera inte.
Dela degen i lika stora bitar, totalt 21 stycken.
En av de bitarna lägger du åt sidan, som sedan ska bli små bollar på toppen av briocherna.
Rulla de 20 bitarna till runda bollar.
Gör en fördjupning i varje boll.
Rulla 20 små kulor av degbiten du la åt sidan och fäst en kula på varje topp.
Smörj en muffinsplåt eller aluminiumfolieformar.
Lägg bröden i formarna.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med ägg.
Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter.
De är godast att avnjuta färska, men håller sig fräscha någon dag.
Du kan frysa in bröden i ca 3 månader, men värm dem före servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|