Direktlänk till inlägg 10 februari 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
900 g potatis
1 citron
20 g färsk dill
2 dl greek gurt
salt
peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
150 g sockerärtor
600 g laxfilé
1 tsk rapsolja
2 dl greek style gurt
Gör så här:
Koka potatisen.
Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten.
Riv yttersta skalet från citronen och hacka dillen.
Blanda citronskal och dill med gurten.
Smaka av med salt och peppar.
Skär resten av citronen i klyftor.
Ansa salladslöken och skär den i stora bitar.
Koka ärtor och lök i saltat vatten ca 3 minuter.
Skär laxen i portionsbitar och stek dem i oljan ca 3 minuter på varje sida eller tills den har en innertemperatur på 54°C.
Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med potatis, grönsaker, sås och citronklyftor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
|