Direktlänk till inlägg 4 februari 2022
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g fryst laxfilé
150 g färskost
1 1/2 msk dijonsenap
1 tsk salt
vitpeppar från kvarn
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
6 dl vatten
1/2 stång citrongräs
1 dl fint strimlad purjolök (1 dl motsvarar ca 10 cm bit)
1 palsternacka
1 paket fryst broccoli (à ca 250 g)
2 tsk curry
saften från 1 lime
2 msk olivolja
havssalt
Gör så här:
Tina fisken, skär den i bitar och lägg i en matberedare.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa snabbt ihop till en färs, det är viktigt att inte mixa för länge.
Smaka av färsen med salt och peppar, forma till små queneller/järpar och ställ i kylen.
Strimla citrongräset fint.
Skala och skär palsternackan i 1/2 cm tjocka skivor.
Fräs purjolök, palsternacka, curry och citrongräs i olivolja i ca 2-3 minuter.
Häll på kokosmjölken och vatten och låt såsen koka ihop ett par minuter.
Lägg ner fiskqueneller och broccolibuketter och låt puttra i ytterligare 4-5 minuter tills fisken känns färdig.
Smaka av med salt och pressad lime.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | |||||||||
|