Alla inlägg under februari 2012

Av Maria - 14 februari 2012 14:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g benfri fläskkarré

2 msk japansk soja

3 cm färsk ingefära

2 vitlöksklyftor

Skal och saft av 1 lime

Smör eller kokosfett att steka i

1 burk kokosmjölk, 400 ml

1-2 tsk grön currypasta

Salt

Peppar

Gröna salladsblad


Gör så här:
Skär karrén i bitar och lägg i en skål.

Häll i soja, riv ingefära och vitlök och blanda ner tillsammans med rivet skal och saft av lime.

Låt karrén marinera 30-40 minuter.

Fiska upp köttet ur marinaden och fräs det i smör eller kokosfett så att det blir genomstekt.

Häll på kokosmjölk och smaka av med currypasta, salt och peppar.

Låt småsjuda 10 minuter.

Servera med gröna salladsblad.

ANNONS
Av Maria - 13 februari 2012 14:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 gul lök

300 g zucchini

20 g smör

4-5 dl vatten

2 dl créme fraiche eller kokosmjölk

1 tsk vitvinsvinäger

Salt

Peppar

6 ägg

100 g cocktailtomater

70 g svarta oliver

100 g babyvel-ostar (eller annan osti smart förpackning)


Gör så här:

Hacka löken och skär zucchinin i bitar.

Fräs lök och zucchini i smör och häll sedan på vatten.

Koka tills zucchinin är mjuk.

Tillsätt créme fraiche eller kokosmjölk och mixa slätt.

Smaka av med vinäger,salt och peppar.

Koka äggen och servera dem halverade i soppan.

Servera även cocktailtomater, oliver och små ostar till soppan.

ANNONS
Av Maria - 12 februari 2012 09:00

Antal: 1 portion

 

Ingredienser:

1-2 ägg

Ett par skivor rökt skinka

Ett par skivor god smakrik ost

Rucola

Paprika

Salt

Peppar

Smör


Gör så här:

Smält en klick smör i en stekpanna och stek skinkan.

Lägg upp skinkskivorna varma på en tallrik med ostskivorna.

Stek äggen och lägg dem ovanpå alltsammans.

Krydda med en liten nypa flingsalt ohc nymalt svartpeppar,

Servera gärna med en färsk grönsak, rucola och paprika är till exempel gott till osten och skinkan.

Av Maria - 11 februari 2012 10:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 dl torkade röda linser

1/2 dl pesto tomat

1 dl vatten

1/2 kruka persilja


Gör så här:

Koka linserna ca 10 minuter.

Häll av och häll tillbaka linserna i grytan.

Vänd ner peston och vatten och låt det bli varmt.

Hacka persiljan och rör ner i linserna.

Av Maria - 10 februari 2012 09:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 msk olivolja

3 gröna äpplen, skalade, urkärnade och hackade

2 msk farinsocker

Salt

Nymalen svartpeppar

1/2 tsk malen spiskummin

Cirka 50 g smulad fetaost

2 msk färsk mynta, hackad

1 msk citronsaft


Gör så här:

Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt äpplena och stek i 3-5 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Tillsätt socker och rör om tills det löst sig.

Lägg över äpplena i en skål.

Låt svalna en aning.

Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda med lätt hand.

Av Maria - 9 februari 2012 10:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

900 g fast potatis

1 msk olivolja

Salt

Peppar

65 g babyspenat


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.

Skölj potatisen och skär den i klyftor.

Blanda klyftorna med olivolja, salt och peppar.

Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta ca 25 minuter.

Blanda ner babyspenaten med den rostade potatisen,

Av Maria - 8 februari 2012 17:00

Antal: 1 bröd

Ugn: 175 grader, ca 90 minuter


Ingredienser:
4 dl rågsikt
1½ dl grahamsmjöl
½ dl Fibrex
1½ dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 msk brödkrydda
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl Dansukker Muscovadosirap
6 dl filmjölk

 

Gör så här:

Blanda samtliga torra ingredienser i en skål.

Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt samman till en smet.

Häll upp smeten i en smord, avlång form.

Fyll inte till mer än 2/3 och grädda mitt i ugnen i 175 ºC i cirka 90 minuter.

Av Maria - 8 februari 2012 15:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

200 g god fetasost

1 ägg

1 dl mandelmjöl

1 gurka

1-2 rödlökar

1 stor röd paprika

200 g blomkål i mindre buketter

1-2 dl svarta eller gröna oliver


Till servering:

Grönsallad

Olivolja

Timjan

Salt

Peppar


Dressing:

2 dl matlagningsyoghurt

2 pressade vitlöksklyftor

Olivolja

Salt

Peppar


Gör så här:

Strimla paprikan, dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna och skär gurkan i halvmånar, skala och strimla löken.

Förväll blomkålen i kokande saltat vatten ett par minuter, spola sedan av den med kallt vatten.

Vänd ihop alla grönsaker och ringla en god olivolja över alltsammans.

Skär fetaosten i mindre tärningar, vispa upp ägget i en tallrik och vänd runt osten i äggsmeten.

Vänd dem i mandelmjöl och stek på medelgod värme i lika delar smör/olivolja.

Lägg upp de varma, frasiga ostbitarna på salladen och avsluta med en nypa flingsalt och ett varv på svartpepparkvarnen, samt ett par nypor färsk timjan.

Servera såsen vid sidan om.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se