Direktlänk till inlägg 2 maj 2012
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 20 minuter
Ingredienser:
400 g fläskfilé
Ett knippe färsk salvia
Kryddblandning:
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk finstött rosmarin
Marinad:
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl vinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 msk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 finhackad lök
Gör så här:
Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn för att få färg.
Tillaga i ugn 225 grader, 20 minuter.
Låt svalna.
Skiva köttet i cirka 1 centimeter tunna skivor.
Blanda marinaden och marinera köttet kallt över natten.
Toppa med smörstekt salviablad vid servering.
Servera med ljummen champinjonsallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 4 mogna avokado Saften av en citron 3 dl grädde 4 dl svalnad grönsaksbuljong Salt Svartpeppar Ev rosépeppar Gör så här:Kärna ur avokadorna och gröp ur fruktköttet. Spar gärna en halva att g...
Ingredienser: 500 g rabarber3 dl vatten1-1,5 dl strösockercitronskal, rivet3-3,5 msk potatismjöl Servering:mjölkknäckebröd Gör så här: Skär ner rabarbern i små bitar. Häll ner i en stor, tjockbottnad kastrull.Tillsätt vatten, strösocker och c...
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 500 g krossat bovete 3 dl kokos 2 dl solroskärnor 1½ dl linfrön 2 dl pumpafrön 200 g blandade nötter, tex hasselnötter och mandlar ½ dl rapsolja 1 dl vatten ½ dl flytande honung 1...
Antal: 4 portioner Ingredienser:1 gurka i bitar 2 avokado i bitar 1 gul lök i bitar 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 msk hackad koriander En gnutta chilipasta 2 dl mellangrädde Kesella 2 msk hackad gräslök Gör så här...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 10-12 färska lasagneplattor600 g blandfärssmör, att steka i1 gul lök, riven2 klyftor vitlök 400 g krossade tomater (eller passerade tomater)0,5 dl chilisåssaltpepparolivolja, till formen3 dl mozzarellaost, riv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|