Direktlänk till inlägg 8 maj 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
300 g pasta, valfri sort men gärna makaroner eller skruvliknande
1 st gul lök
1 st grön chili
1 tsk rökt paprikapulver
1 st grönsaksbuljongtärning
450 g majs, fryst
3 dl svarta bönor, kokta
5 dl havremjölk
2 msk vetemjöl
2 dl ost, riven
Olja att steka i
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp vattnet till pastan.
Hacka den gula löken och gröna chilin fint.
Hetta upp en stekpanna eller traktörpanna med olja.
Fräs den gula löken i oljan samt paprikapulver.
Låt fräsa på medelvärme i några minuter tills löken och chilin är riktigt mjuka.
Smula ned buljongtärningen och lägg i majsen.
Stek ett par minuter och ställ åt sidan.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Vispa ihop vetemjölet i lite av havremjölken i en kastrull.
När vetemjölet är utspätt tillsätter du resten av mjölken och sätter plattan på medelvärme.
Koka upp blandningen under omrörning.
När mjölken tjocknat stänger du av plattan och tillsätter nästan all riven ost (spara lite till garnering).
Blanda ihop lök och majsblandningen med de kokta svarta bönorna, den färdigkokta pastan och ostsåsen.
Häll över i en ugnsform.
Strö över lite riven ost och lite svartpeppar.
Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 15 min.
Det ska bli lite yta men inte brännas vid.
Servera och njut!
Tips!
Du kan göra denna rätt direkt i en ugnsfast glasmatlåda om du vill göra extra till en lunchlåda eller för att frysa in.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|