Direktlänk till inlägg 4 april 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 35 minuter
Ingredienser:
Rostad potatis:
900 g fast potatis
1 msk olja
Salt
Peppar
Kyckling:
8 kycklinglår
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk honung
1 tsk timjan
Coleslaw:
1 dl créme fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk chilisås
275 g råkostsallad
½ kruka persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.
Rostad potatis:
Borsta, skölj och skär potatisen i halvor.
Blanda dem med oljan, krydda med salt och peppar.
Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 35 minuter.
Kyckling:
Stek kycklinglåren i olja i en stekpanna tillsammans med krossad vitlök till se får fin färg.
Krydda med salt och peppar.
Lägg kycklingen i samma långpanna som potatisen och pensla dem med soja och honung och krydda med timjan.
Sätt in mitt i ugnen med potatisen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 82 grader.
Coleslaw:
Blanda créme fraiche med vinäger, senap och chilisås.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner råkostsalladen.
Hacka persiljan och vänd ner.
Servera kycklingen med potatis och coleslaw.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|